Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonEfter 45 år: Stofa bliver til Norlys - FlatpanelsDK

Efter 45 år: Stofa bliver til Norlys

22 Aug 2023 | Rasmus Larsen |

Norlys har allerede opslugt Boxer og fra midten af september vil også Stofa skifte navn til Norlys som led i strategien om at skabe en dansk totalleverandør af internet, tv, energi og tele.

Norlys har i dag officielt meldt ud om planerne. Stofa skifter navn til Norlys i midten af september.

- "Da Norlys-koncernen blev skabt i 2020 var det med en ambition om at samle hele forretningen under ét stærkt brand. Vi har bevæget os i den retning skridt for skridt de seneste år, og nu er vi klar til at satse fuldt ud på Norlys-brandet, også når det kommer til internet og tv. Ambitionen er at levere endnu mere sammenhængende løsninger til kunderne," siger Sune Nabe Frederiksen, direktør for Norlys’ digitale forretning.


Konkurrent til YouSee

Foruden Stofas kabel-tv forretning, så har Norlys også Boxers antenne-tv forretning under vingerne. Boxer skiftede navn til Norlys i slutningen af 2021. For nylig lancerede selskabet et rent streamingprodukt, Norlys Play, som de mener, er konkurrencedygtigt med YouSee Play.

Norlys app

Norlys har opslugt antenne-tv (Boxer) og kabel-tv (Stofa), men vil fremover satse på streaming

Med planer om at blive totalleverandør indenfor internet, tv, energi og tele, udfordrer Norlys netop TDC/Nuudays mangeårige dominans i Danmark. Læs også: Stofa skifter strategi og udfaser egne tv-bokse

Samme produkt og pris

Norlys oplyser, at selvom Stofa skifter navn, så beholder kunderne ved navneskiftet i september deres nuværende produkter og priser. Det er stadig muligt at beholde sin Stofa-email. Stofa har omtrent 700.000 abonnementsforhold. - "Det er vigtigt for os, at kunderne mærker så lidt til skiftet som muligt. Vi har kunder, der har haft Stofa som leverandør i flere årtier, og nogle af dem skal nok lige vænne sig til, at deres produkter fremover leveres i Norlys navnet. Men jeg kan forsikre kunderne om, at de ikke oplever andre forskelle, end at deres produkter og services skifter navn," siger Sune Nabe Frederiksen. Læs også: Stofa & Norlys hæver alligevel priserne: Op til 150 kr. dyrere pr. måned

Stofa 1978

Stofa har eksisteret siden 1978, hvor billedrørs-tv dominerede de danske stuer. Illustration: Flatpanels

Kunder vil i de kommende uger modtage email eller brev med yderligere orientering. Stofa har som mærke eksisteret i 45 år. Herunder er en kort opsummering af historien.

Historien om Stofa

- 1959: Anton Petersen stiftede selskabet Anton Petersen A/S, som i begyndelsen solgte antenner. Hurtigt så han dog muligheden i fælles antenneanlæg, som for alvor blev startskuddet for etableringen af Stofa. Det første fællesantenneanlæg blev etableret i Boligforeningen Odinsgaard i Horsens. - 1978: Anton Petersen A/S skifter navn til Stofa A/S. Stofa står for Store Fællesantenne Anlæg. Det sker i forbindelse med at en række store virksomheder køber en stor del af selskabets aktier. - 1989: Stofa begynder at sælge tv-programmer til antenneforeninger. Frem til slutningen af 80’erne havde Stofa kun ét ben at stå på nemlig opbygning og servicering af antenneanlæg. - 1997: Stofa kobler de første kunder på internettet - 2012: Stofa blev opkøbt af det daværende energiselskab SE. SE fusionerede i 2019 med Eniig til Norlys.
Flatpanels

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 May 2024 |

Nu i 4K/HDR: The Departed, Trainspotting, Den grænseløse, Farven lilla, Ran

03 May 2024 |

TV 2 Play hæver priserne

03 May 2024 |

Første enhed med Google TV's nye 'magiske' knap afsløret

03 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i maj

02 May 2024 |

Snart kan du også spille PlayStation 1, Sega og Atari spil på Apple TV

02 May 2024 |