Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLGs trådløse M3 OLED TV lanceres næste måned fra ca. 52.000 kr. - FlatpanelsDK

LGs trådløse M3 OLED TV lanceres næste måned fra ca. 52.000 kr.

03 Aug 2023 | Rasmus Larsen |

LG har meldt ud, at 'verdens første trådløse OLED TV' med 4K 120Hz support lanceres som M3-serien, der prismæssigt starter på £6000 (ca. 52.000 kroner) i 77 tommer.

LG M3 er næsten identisk med G3, som Flatpanels testede for nylig, inkl. MLA-teknologi (Micro Lens Array) i 77 tommer. Bortset fra, at M3 er trådløs.

M3 kommer også i 83 og 97 tommer uden MLA.

I modsætning til Samsungs eksterne One Connect-boks, der kræver et kabel til TV'et, transmitterer LGs Zero Connect-boks alle signaler trådløst.


Næste store TV-innovation?

LG mener, at Zero Connect-boksen giver brugeren mere fleksibilitet til at indrette hjemmet, idet kabler kan tilsluttes den eksterne enhed, der kan placeres et andet sted. Både TV og boks skal dog have strømtilslutning. - "Wireless OLED TV er en innovation, som kun kan realiseres af LG Electronics, der har skabt ny værdi som en 'markedspioner' i løbet af de sidste 10 år," sagde Kim Seon-hyeong, LG Electronics Korea HE/BS marketingdirektør. "Med pladsfriheden realiseret med teknologi, vil vi levere nye oplevelser til kundernes dagligdag." M3 kan udelukkende vægmonteres og stå på gulvstand. Der er ikke en undersideramme, idet den trådløse modtagerenhed er placeret nedenunder. Selskabet omtaler det som et 'One Wall'-design.

LG M3 OLED

LG's 97 tommer M3 OLED TV. Foto: LG

Den trådløse boks

LG forklarer, at M3 bruger en egenudviklet, proprietær 'Zero Connect' trådløs platform til at forbinde TV og boks. De to enheder kommunikerer over det relativt ubelastede 60GHz bånd med 'multi-path' teknologi, der kan dirigere signalet rundt om forhindringer for at sikre en stabil forbindelse på op til 10 meter. Båndbredden er 30 Gbps, hvilket er lavere end HDMI 2.1's maksimale båndbredde (48 Gbps), men LG forklarer, at det trådløse signal bruger visuel tabsfri komprimering til at levere video i op til 4K 120Hz og lyd i op til Dolby Atmos. Forsinkelsen mellem boks og TV er efter sigende under 5ms – TV'ets processering tilføjer højst sandsynligt lidt ekstra. Næsten alt er monteret i den eksterne boks inkl. tre HDMI 2.1 porte, to USB-porte, en optisk udgang og Ethernet. M3 har desuden webOS 23, Alpha 9 Gen6 processor, Dolby Vision, HDMI 2.1 QMS og LGs 5-årige OLED-panelgaranti.

Starter på lidt over 50.000 kroner

LG M3 blev afsløret på CES-messen i januar 2023 og baseret på udmeldingerne dengang havde vi forventet et meget højt prisskilt, hvorfor det er lidt overraskende, at M3 i 77 tommer "kun" koster ca. 10.000 kroner mere end en 77 tommer G3. Ikke desto mindre er det stadig et af markedets dyreste TV. LG har endnu ikke bekræftet priser i danske kroner eller Euro – den information følger senere. LG M3 kommer på markedet i september i Europa, Nordamerika og Korea, og senere i andre regioner.

LG M3 OLED – specifikationer

Flatpanels

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Opdateret: 'Dybet', 'Aliens' og 'Livsfarlig løgn' nu også på UHD Blu-ray

30 Apr 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i maj

30 Apr 2024 |

Store sport-broadcastere dropper 4K til fordel for 'forbedret HD'

29 Apr 2024 |

Samsung LED-skærme erstatter projektorer i nyt Hollywood HDR-studie

29 Apr 2024 |

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |