Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonUndersøgelse: 39% af de unge vil se film hjemme fremfor biografen - FlatpanelsDK

Undersøgelse: 39% af de unge vil se film hjemme fremfor biografen

09 May 2023 | Rasmus Larsen |

Flere danskere – særligt de unge – ønsker nu at se film hjemme på husalteret i stedet for at gå i biografen. Andelen er lavere, jo ældre man er.

Konklusionen bygger på en undersøgelse af Kantar foretaget i februar 2023 på vegne af Samsung. Den finder, at 39% af danskerne i aldergruppen 18-29 år hellere vil se film derhjemme i stedet for at gå i biografen.

På tværs af alle aldergrupper er andelen, som hellere vil blive hjemme, 29%.

Holdningsændringen kommer efter en coronapandemi, hvor mange forbrugere fik lejlighed til at leje premierefilm fra sofaen. Nu er Hollywood dog begyndt at trække i den modsatte retning.

 Læs også: Guide: Bedste tjenester til filmleje & filmkøb


Større, bedre TV

Det hænger sandsynligvis også sammen med, at danskerne har fået større TV-skærme af højere kvalitet, der kan fremvise film i 4K og HDR (High Dynamic Range). 4K-opløsning findes i udvalgte danske biografer, men HDR findes ikke i nogen sale pt. HDR i biografen vil kræve et opgør med projektoren. - "Jeg tror, at danskerne generelt har vænnet sig til en TV-oplevelse af højere kvalitet derhjemme, og derfor kan det være en tilsvarende oplevelse at se en ny film eller serie hjemme fra stuen sammenlignet med en biografskærm," mener Magnus Nørgaard, TV/AV-talsperson hos Samsung i Danmark.

MicroLED TV

Danskerne køber større og bedre TV, men vi må vente lidt endnu på de helt store microLED TV

TV'et bruges også til andre formål

Undersøgelsen viser desuden, at danskerne er begyndt at bruge TV-skærmen til andre formål end klassisk tv-sening og spil. 27% af danskere i undersøgelsen fra Kantar svarer, at de bruger TV'et til at lytte til musik. 9% bruger TV'et til at se træningsvideoer. Indholdet kommer til tider fra mobiltelefonen via AirPlay og Chromecast. Dermed begynder TV-skærmen at blive en multienhed i stil med vores smartphone.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

YouTube overvejer udrulning af pause-reklamer

02 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Amazon i maj

02 May 2024 |

Tiltagene mod kontodeling er begyndt at virke i Danmark

01 May 2024 |

Nye iPads forventes at have "klart bedste OLED tablet-skærme"

01 May 2024 |

LG understøtter nu Dolby Atmos-musik i Apple Music

01 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på HBO Max i maj

01 May 2024 |