Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNy regering vil genforhandle streamingskat på Netflix m.fl. - FlatpanelsDK

Ny regering vil genforhandle streamingskat på Netflix m.fl.

15 Dec 2022 | Rasmus Larsen |

Det stærkt kritiserede kulturbidrag, som har fået tilnavnet streamingskat, står til genforhandling, efter den nye regering har taget over.

Streamingskatten blev vedtaget som del af den nye, smalle medieaftale i maj 2022. Den pålægger streamingtjenester såsom Disney+, Netflix og TV 2 Play at betale en skat på 6% af deres omsætning i Danmark. Provenuet skulle gå til en fælles pulje, som aktører kunne søge til med henblik på produktion af mere dansk indhold.

Kulturbidraget har bl.a. været kritiseret for, at der ikke gives fradrag, såfremt tjenesten allerede producerer dansk indhold. F.eks. amerikanske Netflix har en betydelig produktion af danske serier og film, ligesom danske TV 2 Play har det.


Ny regering vil genforhandle

Danmarks nye regering, bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne, vil nu forsøge at genforhandle kulturbidraget. - "Regeringen vil gennemføre medieaftalen, dog vil regeringen afsøge muligheden for at erstatte kulturbidraget med en ordning, hvor udbyderne kan vælge mellem en forpligtelse til at investere i dansksproget indhold eller betale en afgift – samt foretage yderligere tilpasninger," fremgår det af det nye regeringsgrundlag. Der er ikke blevet fremlagt nærmere detaljer på nuværende tidspunkt, og der gives ikke indikationer af, hvad "yderligere tilpasninger" dækker over.

Glæde hos producenterne

Den danske produktionsbranche har i 2022 gennemlevet en alvorlig krise efter Netflix, TV 2 og Viaplay udmeldte produktionsstop af nyt dansk fiktionsindhold pga. en aftale indgået udenom streamingtjenesterne selv af Create Denmark og Producentforeningen. Parterne har nået frem til midlertidige, individuelle aftaler, så produktionen kan starte igen. Streamingskatten, som har været et særskilt tema, har i hele perioden hængt over branchen som en mørk sky. Den stod til at slå igennem per 1. januar 2023. - "Nu ved vi ikke, hvordan den præcise model kommer til at se ud, men grundlæggende er vi meget tilfredse med, at der bliver et fradrag for investeringer, hvis det vel at mærke gælder nyt dansk indhold," siger Jørgen Ramskov, direktøren i Producentforeningen, til Politiken. "Vi synes, at det, der skal gives rabat for, skal være investeringer i nyt indhold til glæde for danskerne og til glæde for beskæftigelsen." - Kilde: Ny regering, Politiken

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Store sport-broadcastere dropper 4K til fordel for 'forbedret HD'

29 Apr 2024 |

Samsung LED-skærme erstatter projektorer i nyt Hollywood HDR-studie

29 Apr 2024 |

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |