Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason2015 står til at blive fantastisk år for danske biografer - FlatpanelsDK

2015 står til at blive fantastisk år for danske biografer

21 Jul 2015 | Rasmus Larsen |

Der er i første halvår af 2015 solgt 7 millioner billetter i de danske biografer. Biograferne jubler og svarer igen i debatten om truslen fra streamingtjenesterne.

Et mål om 15 mio. billetter i år

Målet er at sælge 15 millioner billetter i hele 2015 og man er godt på vej med 7 millioner i første halvår. Det er 20% højere end sidste år, som dog var det svageste år siden 2008. Hvis billetsalget kan holde kadencen står 2015 til at blive bedste biografår i 34 år.

Flere store filmtitler såsom Jurassic World og Avengers: Age of Ultron har været medvirkende til successen, men også de danske film er biografmagneter. Danske film alene har solgt 2.4 millioner billetter i 2015 per 19. juli. Resten af året byder på adskillige store titler, heriblandt Star Wars: The Force Awakens.

Jurassic World


Dermed svarer biograferne igen i debatten om hvorvidt streamingtjenesterne vil få danskerne til at blive hjemme.

- "Dem, der hævder, at vi er nødt til at gøre filmene tilgængelige på alle mulige andre platforme, har en polemisk og politisk agenda. Eller også har de ikke sat sig ordentligt ind i tallene. For biograferne står stærkt. Vi er inde i det største biografår i nyere tid," siger John Tønnes, direktør for Nordisk Film Biografer, til Finans.

Netflix & Amazon starter i år

Netflix lancerer deres første film til oktober med Beasts of No Nation efterfulgt af flere titler i slutningen af 2015 og starten af 2016. Amazon har også for nylig meldt sig ind i filmbranchen, men vil modsat Netflix give biograferne mulighed for at vise deres film før de bliver tilgængelige på Amazon’s streamingtjeneste.

Biograferne opruster sideløbende på teknik. 4K-projektorer kom til for nogle år siden og flere biografer udstyres i dag med bedre billedkvalitet og objekt-baserede lydsystemer såsom Dolby Atmos. Netop Dolby forsøger at slå igennem med Dolby Vision-biografer, der tager billed- og lydoplevelsen til nye niveauer med bl.a. HDR (high dynamic range).

- Kilde: Finans via Mediawatch

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |