Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix afslører planerne for deres første film - FlatpanelsDK

Netflix afslører planerne for deres første film

08 Jul 2015 | Rasmus Larsen |

Netflix har med succes produceret tv-serier og næste skridt bliver fulde spillefilm. Streaminggiganten har nu sat dato på de første film, der får premiere i alle regioner samtidig. Udvalgte film skal også vises i biograferne. Med filmene kan Netflix ændre på spillereglerne i branchen.

Det starter d. 16. oktober

Den 16. oktober i år træder Netflix officielt ind i filmbranchen med udgivelsen af Beasts of No Nation om en krigsherre, der tager en børnesoldat under sine vinger. Filmen får premiere i alle Netflix-territorier og udvalgte biografer på samme tid.

Beasts of No Nation


Den 11. december får Adam Sandler’s The Ridiculous Six premiere. Det er første film i en række af fire, som Adam Sandler skal producere for Netflix i hvad der fremstår som vanlig fjoget Sandler-stil.

Lidt senere i december får Bill Murray’s julefilm A Very Murray Christmas premiere. Filmen bliver en hyldest til underholdsningsshows og vil have gæstestjerner såsom George Clooney, Chris Rock og Paul Shaffer på rollelisten. Det bliver den første film fra Netflix, som kan opleves i 4K-kvalitet.

I marts 2016 frigives Pee Wee’s Big Holiday, der er et gensyn med Pee-wee Herman karakteren.

Den film der første gang markerede Netflix’s filmambitioner, bliver derimod forsinket. Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend skulle oprindeligt have ramt streamingtjenesten i august i år, men er nu udsat til første kvartal 2016. Ligesom de andre film, får den premiere i alle Netflix-territorier samtidig og sendes desuden ud i IMAX-biografer og kinesiske biografer. Filmen vil kunne opleves i 4K-kvalitet.

Der er andre film i kikkerten, som endnu ikke har fået premieredato. Netflix’s største produktion ($40 millioner) siges at blive War Machine med Brad Pitt i hovedrollen; en film der beskrives som en satirisk komedie om krigen i Afghanistan. I løbet af 2016 får Jadotville - endnu en krigsfilm - premiere med Jamie Dornan, der kendes fra 50 Shades of Grey og serien The Fall, i hovedrollen. Samme år får Ricky Gervais’ satiriske Special Correspondants premiere. Endelig har Netflix planlagt fire film i samarbejde med Duplass-brødrene.

Crouching Tiger Hidden Dragon

Kontroversielt forløb

Når en ny spiller udfordrer konventionerne i en branche går det sjældent stille for sig. Det er ikke anderledes denne gang. Netflix begyndte offentligt at tale om filmplanerne sidste år og det stod ret hurtigt klart, at de har store ambitioner.

Biograferne har afvist at distribuere Netflix’s film bredt i USA i frygt for, at det kan nedbryde vinduesmodellen, der dikterer, at film først kommer i biografen for senere at blive distribueret på andre platforme. De har argumenteret, at biografmodellen holder hånden under hele filmbranchen, og går dermed ud fra, at status quo kan forklare fremtiden.

Filmskaberne har allerede afvist biografernes forsøg på at holde fast i en forretningsmodel, der ikke længere passer til forbrugernes ønsker.

- “As filmmakers, we are constantly looking for new ways to bring a movie to the largest possible audience. Netflix has already reinvented the TV market and is now moving front and center into the film business.” sagde Alan Moloney, der producerer Jadotville, til Variety.

Mark Duplass, der sammen med sin bror skal producere fire film for Netflix tilføjer.

- “My first movie made a grand total of $220,000 in theaters but about 5 million people have seen it on Netflix because they can click on it and they can try it out. And so I really recommend to get your get goddamn movie on Netflix. It made my career.”

Netflix vil udviske ”vinduerne” og frigive filmene til streaming og i biografer i alle lande samtidig. De inviterer biograferne til at medvirke, men reaktionen har været forudsigelig. Hvad det kommer til at betyde for filmbranchen vil de kommende år gøre os klogere på.

- Kilde: Netflix, Variety (1, 2)Flere nyheder

LG Gallery OLED

LG lancerer 'Gallery' OLED TV

26 May 2020 | Rasmus Larsen |
Mulan 2020

Biografer mangler film til genåbningen

26 May 2020 | Rasmus Larsen |
Panasonic 2020 TV

Panasonic lancerer 2020 LCD TV til priser fra 6.000 kr.

25 May 2020 | Rasmus Larsen |
Samsung 2020 TV

Samsungs 2020 4K og 8K TV nu i handlen

22 May 2020 | Rasmus Larsen |
Biograf

Flertal af amerikanere vil hellere se premierefilm hjemme

22 May 2020 | Rasmus Larsen |
Samsung The Terrace TV

Samsungs nye 'The Terrace' er 55-75" TV til udendørs brug

22 May 2020 | Rasmus Larsen |
Anbefalet af Netflix

TV skal nu klare interaktivt indhold for at få Netflix's velsignelse

21 May 2020 | Rasmus Larsen |
Greyhound Apple

Biograffilmen 'Greyhound' med Tom Hanks rykker til Apple TV+

20 May 2020 | Rasmus Larsen |