Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung er først med Bluetooth Auracast i TV-skærme - FlatpanelsDK

Samsung er først med Bluetooth Auracast i TV-skærme

30 Aug 2023 | Rasmus Larsen |

Bluetooth Auracast gør det muligt at forbinde mange Bluetooth-headset til TV'et på samme tid. Teknologien implementeres for første gang i Samsung TV og øretelefoner.

Som del af Low Energy Audio-udvidelsen til Bluetooth i 2022 blev Auracast præsenteret som en måde til at få "et ubegrænset antal Auracast-modtagere indenfor rækkevidde (til at) være i stand til at deltage i en Auracast-transmission fra en nærliggende Auracast-afsender".

For eksempel en TV-skærm som Auracast-afsender og øretelefoner som modtagere.

Det er præcis, hvad Samsung agter at gøre med en softwareopdatering næste måned til Galaxy Buds2 Pro og udvalgte TV-modeller; 2023 'Neo QLED 8K' og 'Micro LED'.


Måske ikke ubegrænset, men mange

Bluetooth-organisationen taler om et "ubegrænset" antal headset gennem Auracast, men Samsung er lidt mere mådeholden og siger, at der kan "forbindes flere sæt af Buds til et TV" – i stedet for to sæt i dag.
Bluetooth LE Audio
Eksempel på Auracast
Samsung tilføjer, at Auracast endda kan udvides til at "understøttelse flere sprog uden oversættelsesenheder ved at sende forskellige sprogfortolkninger via forskellige kanaler". Dette vil dog ikke være understøttet i TV-skærmene i første omgang. Auracast kan desuden åbne for nye muligheder udenfor hjemmet, f.eks. mulighed for at bruge egne hovedtelefoner i teatret eller som hjælp til svagthørende. - "Som en innovatør på tværs af en bred vifte af elektroniske enheder – fra smartphones til wearables og fra TV til husholdningsapparater – er vi hos Samsung i en unik position til at drage fordel af at levere mere gnidningsfrie og udvidede oplevelser," sagde Junho Park, VP og Head of Galaxy Ecosystem Product Planning Team hos Samsung Electronics. Ved lancering vil Auracast være begrænset til Samsungs dyreste og nyeste TV-modeller, men vi vil blive overraskede, hvis det ikke udbredes til et større udsnit af TV-modeller allerede i 2024.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Sharp trækker sig fra produktion af skærmpaneler

23 May 2024 |

'Dune 2' kan nu streames på Max i 4K – se hvad der ellers er på vej

22 May 2024 |

MicroLED-monitorer rykker nærmere

22 May 2024 |

Sonos Ace virker også som Dolby Atmos-hovedtelefoner til film

21 May 2024 |

Discoverys kanaler vender tilbage hos YouSee

21 May 2024 |

Så er Max åben i Danmark

21 May 2024 |