Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPas på disse faldgruber når du køber TV på Black Friday - FlatpanelsDK

Pas på disse faldgruber når du køber TV på Black Friday

24 Nov 2023 | Rasmus Larsen |

Man kan spare mange penge på TV-skærme og andet elektronik under Black Friday, men der er samtidig faldgruber i forhold til bl.a. priser og modelvarianter.

De største besparelser under Black Friday findes på high-end TV-modeller som OLED, QD-OLED og miniLED LCD TV. Der kan også være penge at spare på TV-modeller i mellemklassen, men de af natur oftere at finde i de ugentlige tilbudsaviser.

Det betyder ikke, at high-end TV ikke kan findes til samme pris senere hen, men under Black Friday er modellerne typisk relativt nye.

Flatpanels har tidligere kigget på, hvornår det bedst kan betale sig at købe TV. Konklusionen blev, at priserne typisk bunder i foråret/sommeren lige før sidste års modeller tømmes fra lageret for at gøre plads til årets nyheder. Ulempen er, at man så køber en "gammel" model.


Faldgruber ved TV-køb

Ud over den generelle prisudvikling, så er der nogle tilbudsfælder, man skal forsøge at navigere udenom. En stigende praksis i branchen er, at der laves flere varianter af samme TV-model. Typisk er det farven på rammen eller design af foden, der er til forskel, eller en mindre funktion. Teknisk set er det samme skærm med samme panel og videohardware. De kaldes typisk model-, design-, lande- eller kædevarianter, fordi de ofte sælges af forskellige butikskæder. Det kan vanskeliggøre prissammenligning. Aktuelle eksempler er:
  • LG C3, der findes i flere udgaver (C34, C35, C36 osv.)
  • TCL C849, der er samme produkt som C845
  • Philips PUS8888, der er samme produkt som PUS8808
  • Samsung S92C, S93C og S94C, der er samme produkt som S90C

    Brug Flatpanels' værktøjer

    På Flatpanels' liste over de bedste tilbud under Black Friday 2023 noterer vi, hvis der er tale om en kædevariant. Vi markerer også "dårlige tilbud", altså produkter, der sælges til en højere pris end før Black Friday. I TV-databasen kan du finde generel information om TV-modeller hvad angår funktioner og specifikationer, men også angivelse af alternative modelnavne. TV-databasen lader dig desuden sammenligne op til 5 TV-modeller side-om-side. Fordelen ved at købe en af de TV-modeller, som Flatpanels har testet, er i øvrigt, at vi har et forslag til billedkalibrering her. Vi kan også hjælpe med udfordringer og besvare de fleste spørgsmål om produktet i forummet. Søger du konkrete råd til køb af TV-skærm i dag på Black Friday, så besvarer Flatpanels ogsåspørgsmål i kommentarfeltet under Black Friday 2023 listen. Næste store tilbudsperiode er januarudsalget, der starter umiddelbart efter juleferien. Traditionelt rammer flere TV-modeller samme pris under januarudsalget, som under Black Friday, om end bredden af tilbud typisk er mindre.
  • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere fokusartikler

    Status på UHD Blu-ray i 2024

    26 Apr 2024 |

    Første kig: Philips 2024 OLED TV og Ambilight Plus

    29 Feb 2024 |

    Første kig: Panasonics 2024 OLED TV (Z95A) med FireTV, 2. gen MLA

    05 Feb 2024 |

    Hvorfor 24fps ikke er nok til HDR-film

    02 Feb 2024 |

    Fremtidens skærme: Hvad vi så hos LG Display & Samsung Display

    31 Jan 2024 |

    Første kig: Sonys næste-generations miniLED LCD TV teknologi – opdateret

    04 Jan 2024 |