Debat af skærmeteknologi, nutidens såvel som fremtidens. LCD, plasma, OLED samt HD, 4K, 8K, HDR mm.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Af Mfede
#244018
XD93 står også til en højere pris end XE93, når det kommer til 65".
Bemærk at XD er billigere end begge to i 55", hvorfor det blot forekommer at 65"-modellen står uforholdsmæssigt højt.
#244020
Mfede skrev:Sony ser stadig deres Z9D som deres "flagship" (41:40 inde): http://www.ustream.tv/recorded/98637155
Det kan forklare, at prisen på A1 ser ud til at være lavere.
Hvorfor skal vi ikke forvente tilsvarende priser i DK? Er momsen lavere i Holland?
Momsen er lidt lavere i Holland, men det er nok mere fordi markedet er anderledes end i DK, hvor én enkelt forhandler er dominerende og kan få lov at bestemme prisen. Eksempelvis koster LG 77G6V 199,000 kr. i DK og 19999 euro i Holland. Der var en enkelt netforhandler der annoncerede den til 135.000 kr. i starten, men den pris forsvandt lynhurtigt igen.
Af Mfede
#244022
Aha, jeg har ellers opfattet det som om, at der er en fin konkurrence mellem Elgiganten og Power. Priserne på LG B6, som lader til at være en mere sammenlignelig skærm prismæssigt, har i løbet af efteråret ligget lavere i DK end flere andre steder i Europa.

Edit:
Lige nu diskuterer de på AVForums om det er muligt at købe E6 i Danmark og bruge den i Holland, da den er en del billigere i DK: https://www.avforums.com/threads/oled-p ... t-24595776
#244023
Hvis man ser på priserne på LG OLED lå de i lang tid væsentligt højere i DK end i visse andre europæiske lande. Eksempelvis lå priserne ved Elgiganten i Finland væsentligt lavere end DK i flere måneder før prisen faldt herhjemme. I denne periode var der ingen konkurrence fra Power der kunne medvirke til at sænke prisen.

Elgiganten kan godt være billige, men man skal ikke overse at deres normalpriser faktisk er ret høje. Derfor tror jeg ikke at du ser de hollandske priser allerede her fra starten.
Af Mfede
#244026
Det handlede vel primært om tilgængelighed og LG's distribution af skærmene, hvor efterspørgslen var ganske stor.
Der kan Sony jo godt handle anderledes.
Som jeg har forstået det, er skærmen sat til salg til Sonys vejledende priser. Den kan selvfølgelig godt være højere i DK, men hvis de hollandske priser holder, tror jeg vi er tættere på 25k end 30k.
Af Mfede
#244294
John Archer fra Forbes har lavet nogle "Hands on"-artikler, som er interessante at læse. De skal selvfølgelig tages med et gran salt ift. hvad vi egentlig kan forvente. Læg mærke til de forskellige tricks producenterne laver for at få deres egne skærme til at fremstå så gode som muligt ;)

Sony A1: http://www.forbes.com/sites/johnarcher/ ... 532f207c09

Panasonic EZ1000: http://www.forbes.com/sites/johnarcher/ ... 22599c378c

LG W7: http://www.forbes.com/sites/johnarcher/ ... 7b4792679c
Af Mfede
#244300
Han kan bare det hele, Torben ;)
Særligt den her kommentar har jeg moret mig meget over: "Black levels looked consistently deep and rich in detail – even with shots that caused obvious greyness on an LG E6 they had running alongside their 65A1. I should add, though, that both TVs were running in their Vivid preset – a preset which Sony now recommends you use on its OLEDs, but which certainly does not do LG’s OLEDs any favors."

Jeg er dog spændt på, hvordan Sonyen håndterer bevægelser.

Hvornår ved I noget om tests af 2017-skærme? Går selvfølgelig ud fra, at det først bliver slut forår/start sommer, men hvordan er processen? Har I allerede nu indledende kontakt med producenterne?
#244301
Ja, den var jeg også begejstret for. Især at han bare ukritisk æder, at TV'et bør køre i den profil og så derefter begynder at bedømme dens lysstyrke senere i artiklen.

Vi er gerne blandt de første der får lov at låne testeksemplarer af de nye skærme, så når man har eksemplarer på vej ind, så plejer vi at få besked. Vi skal dog nok følge op på det og der er ingen dato for noget lige nu. Med de mere specielle modeller, så er vinduet for test ofte ret begrænset, da Norden er et ret lille område. OLED-skærmene er ofte i begrænset oplag, så der kan der være så lidt som 1 model til alle de nordiske lande.
Af Mfede
#244303
Men sidste år fik I først skærmene til test en rum tid efter, at de var dukket op i butikkerne, ikke?

Hvis Sonyen er til at betale i 65", kunne jeg godt finde på at købe meget hurtigt. I så tilfælde lover jeg ikke at blive mavesur, hvis anmeldelsen ikke bliver god.. :D ;)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12