Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Samsung JU7505 - FlatpanelsDK

Test: Samsung JU7505

25 May 2015 | Torben Rasmussen |


Samsung har - ligesom alle andre - valgt at satse på en helt ny platform til deres nye TV, nemlig Tizen. Vi har lånt 55” modellen af hvad der kan kategoriseres som Samsungs mid-range UHD-model. JU7505 markerer skellet mellem Samsungs UHD-modeller og deres highend S’UHD-modeller, og har således ikke HDR eller Quantum Dots (udvidet farverum).

Samsung har skiftet platform flere gange over årene, men er Tizen det styresystem, som alle de øvrige producenter skal måle sig op imod? Og har Samsung rykket barren for hvad man skal forvente sig af UHD-TV fremover? Vi sætter nyeste skud på stammen under en lup.

Vær OBS på, at JU7505 er den buede model i 7-serien, hvor JU7005 er den tilsvarende model uden buet front.

Pris og forhandler:


48”
55”
65”

Specifikationer

55"
Ultra HD (3840x2160)
VA LCD med direct-LED
Aktiv 3D
Fod (fast)
Væg (VESA 300)
(HxBxD)71.8 x 123.8 x 11.3 cm (uden fod)
17.4 kg
HDMI (4x 2.0)
USB (3x 3.0)
1x MHL
Composite + Component
Optisk
HDMI-ARC (1x)
Hovedtelefoner
Stereo
DVB T/T2/C/S2
WiFi (ac-standard)
MPEG4
HEVC
VP9
Tizen
SmartTouch remote (bluetooth)
Smartphone-app (SideView)
Manual
2x Remotes
OneConnect Mini

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online

Samsung JU7505 Test


Første indtryk


Det første man bemærker ved udpakningen er, at denne fladskærm ikke er specielt flad. Hvis vi lige glemmer at skærmen buer og dermed pr. definition vil fylde mere ud i rummet, så er selve skærmen forholdsvis tyk både i toppen og i bunden hvor højttalerne er gemt. Om det er for at sikre endnu et salgsargument for de større S’UHD modeller eller om direct-LED belysningen i skærmen bare kræver så megen plads skal vi lade være usagt, men man føler sig lidt hensat til år 2011 når man ser på skærmen i profil.


Skærmen er omkranset af en tynd mørk metalramme, der har fået en skarp profil. Resten af skærmen er plastic.

På bagsiden finder vi i venstre side (set bagfra altså) forbindelser til OneConnect, net-stik, antennestik, USB og CI-porten. I den højre side er strømstikket placeret og det har en 90-graders vinkel for lettere vægmontering. Da skærmen jo buer, så er pladsen bag skærmen ikke et issue som sådan. Vi finder også huller til VESA-montering. Alle stik vender i øvrigt den rigtige vej, så intet peger bagud.

Samsung JU7505 Test
Samsung JU7505 Test


Der er ingen HDMI-forbindelser bagpå skærmen, men i stedet har Samsung valgt en neddroslet version af deres OneConnect, som huser alle HDMI-stikkene, samt en optisk port.

Samsung JU7505 Test


Med i kassen er to fjernbetjeninger, hvoraf den ene er Samsungs nye sats i form af en bevægelsesstyret Wii-agtig controller.

Som mange andre, så er Samsung holdt op med at smide 3D-briller i kassen, hvilket nok er symptomatisk. 3D er ikke længere hot og ingen gider betale ekstra for brillerne. Vi kommer ikke til at savne dem.

Samsung JU7505 Test


Skærmen er forholdsvis blank på overfladen, hvilket bevirker at der er en del reflektioner. Som vi har beskrevet tidligere, så er en buet skærms eneste force dog evnen til at mindske reflektioner, så på JU7505 kan man argumentere for, at buen tjener et formål. Vi ville nok have foretrukket at man gjorde noget ved reflektionerne i stedet og så rettede buen ud…


Brugeroplevelse og Features


Samsung introducerer i år Tizen; et helt nyt styresystem der skal virke på tværs af enheder, herunder tv-skærme. JU7505 byder også på velkendte funktioner såsom dual-tuner og optagemuligheder. Lad os kigge nærmere på det.

Samsung JU7505 Test

Styresystem og smart-TV

Tizen er Samsungs nye sats på en bred platform, der udspringer i mobilverdenen, ligesom Android og iOS.

Tizen minder temmelig meget om webOS, som vi så på tidligere hos LG, hvor systemet er centreret omkring en menu-bar i bunden, der kaldes frem med smart-TV knappen. Heri skyder en række brugerkonfigurérbare knapper ud, som eksempelvis kunne indeholder genveje til dine yndlings-apps, en browser eller din favorit-kanal på TV’et. Du kan selv tilføje og slette genveje til menuen og ellers populeres den med de seneste brugte applikationer. Umiddelbart kan du dog ikke flytte rundt på placeringen af genvejene, så senest tilføjede ryger altid yderst til venstre.

Samsung JU7505 Test


Ved udgivelsestidspunktet var der ikke multitasking i TV'et, men det er blevet tilføjet via en over-the-air opdatering godt et par uger efter publicering.

Tizen danner den komplette brugergrænseflade på TV’et og det giver et langt mere sammenhængende oplevelse end vi tidligere har set. Alle menuer og interfaces ser ens ud, og er blevet lidt fladere i udseendet, som tidens trend jo dikterer.



Tizen lider dog lidt under, at JU7505 “kun” har en quadcore processor, som virker underdimensioneret til styresystemet - eller også er systemet bare ikke optimeret nok endnu. Vi så det samme på LG’s første skud på webOS, som også var noget trægt, så lad os se om ikke tiden kan speede det lidt op. Da JU7505 ikke kommer med mulighed for opgradering via OneConnect, så må vi dog håbe, at det er softwarerelateret og kan løses via en firmwareopdatering. Man mærker især dette når man hurtigt navigerer i menuer og under afvikling af noget på skærmen, kan billedet godt begynde at hakke hvis man åbner en menu - og her snakker vi om hak i billedet bagved, ikke kun i animationerne af menuerne. Der er også stadig små-bugs i interfacet, som Samsung skal have luset ud, men ikke noget graverende.

Vi har skudt en lille video af brugen af Tizen herunder, hvor vi cykler lidt rundt i systemet ved hjælp af den nye remote.



For at få adgang til alle menuer og for at kompensere for nogle af de manglende knapper på den nye remote, så kan man kalde en hjælpemenu frem, som huser alle de ting Samsung mener man bør have ved hånden. Jeg havde dog gerne set, at de havde puttet PIP i denne menu, men der er desværre ikke mulighed for at tilføje genveje og ej heller kan man få de elementer man ofte bruger herfra ned i Smart-menuen nederst på skærmen.

Opstart af apps er til gengæld blevet ret snappy (se vores “målinger”-tabel senere og kig i videon ovenfor) og især dét at få Netflix til at speede op i 4K opløsning er nærmest instantan, hvilket bestemt ikke var tilfældet på de øvrige skærme, vi har prøvet. Jeg oplevede således, at samtlige 4K streams startede direkte i 4K med det samme (selv første gang app’en startes), så et eller andet har de rodet med for at undgå den indledningsvise lavopløste præ-caching.

Hvis vi lige skal dvæle lidt ved Samsungs forholdsvist rige app-udbud, så har de fået puttet en browser i Tizen, som reelt godt kan bruges til at surfe med. Ikke, at det er noget der ville blive brugt flittigt af undertegnede, men det noteres, at browseren kørte ret flydende og håndterede ting som eks. touch-interface-elementer og javascript ret godt. Også zoom-funktionen virkede god, da man heri rent faktisk stillede på browser-bredden og ikke blot zoomede i en prædefineret browser-størrelse.

Samsung JU7505 Test


Vi noterer os dog, at HBO mangler og pt. ligger Blockbuster heller ikke i sortimentet. Viaplay er dog at finde, ligesom TV2 Play også er det.

Af øvrige features, så lad os lige vende tilbage til Samsungs OneConnect “mini” boks som sådan set er smart nok, da den giver mulighed for at tilslutte dine HDMI-kilder nemt, men det er lidt af en skævert, at man ikke har proppet alle forbindelserne derned, ligesom tidligere. Det betyder også, at hjernen i TV’et ikke sidder i boksen og at du dermed ikke kan opgradere JU7505 til en ny smart-TV platform eller ny CPU i fremtiden, hvilket er uheldigt hvis hastigheden på Tizen ikke kan fikses via firmware alene. Det virker ganske enkelt ikke specielt smart at have en halvhjertet boks, som ikke gør det muligt at undgå at det stive antennekabel skal trækkes hele vejen op til TV’et, sammen med et lige så stift kabel til en OneConnect. Gå all-in eller lad være med at gå “in” overhovedet. Selv Sonys kiksede multi-kabel-extension-tingest, som vi så på X9005B var smartere end dét Samsung har leveret her.

Betjening

Samsung har udskiftet deres Bluetooth-fjernbetjening med touchpad til fordel for en MagicRemote-klon og det er bestemt i skift til det bedre. Først og fremmest, så har kvaliteten af fjernbetjeningen fået et løft, så den føles lækrere og tyngden er god. Hvor MagicRemote fra LG aktiverer en cursor på skærmen når der føles bevægelse af fjernbetjeningen, så har Samsung valgt, at cursoren aktiveres når man berører “enter”-knappen øverst på fjernbetjeningen. Det virker ret godt i praksis og du slipper for, at bringe cursor-interfacet frem hver gang du flytter dig i sofaen eller når du bare lige vil justere volumen.

Samsung JU7505 Test


Samsung JU7505 Test


Bevægelse af cursoren virker som du måske kender det fra LG, men dog virker selve præcisionen af og til lidt ved siden af og undertegnede fandt det i visse situationer ikke helt on-par med LG. Dette kunne være lidt frustrerende hvis man bare lige havde brug for at åbne EPG’en, men ikke følte, at cursoren var helt præcis i sin færden. Fjernbetjeningen har dog de knapper du har brug for og de fysiske navigeringsknapper gør det let at skifte mellem cursor og den “gode gamle” metode med at klikke rundt med piletasterne. Heldigvis er Tizen nogenlunde skruet sammen mht. betjening via både taster og cursor. Hvor LG har inkluderet et scroll-hjul på deres MagicRemote, så har Samsungs nye remote dog ikke noget i dén dur, så jeg fandt mig ofte i situationer, hvor jeg skiftede til knapperne for at scrolle i eks. EPG eller Netflix. Enkelte gange gik cursoren også i udu og ville ikke rigtigt forblive på skærmen, men forsvandt hver gang man rørte ved en knap. Alt i alt så er jeg dog mere positiv over for Samsungs version af en Wii-controller end LG’s, men brugen af disse bevægelses-betjeninger er og bliver ikke vores favorit-metode.

Samsungs TV giver mulighed for at styre eksterne 3. part enheder via deres egen fjernbetjening, men man er meget begrænset i hvilke enheder der kan styres og vi er temmelig langt fra den funktionalitet, som den vi ser hos B&O, der pt. sætter overliggeren for hvor integreret man kan lave perifert udstyr.

Hvis man ikke ønsker at bruge bevægelsesdelen af remoten, så kan der dog være ganske mange tastetryk forbundet med at bruge den nye fjernbetjening alene.

Samsung sværger stadig til deres Smartview-app til styring af TV’et fra mobil og til at ”caste” indhold fra eks. iPad eller andre tablets til skærmen, og denne app er ikke vanvittig nyttig. Casting af eks. video giver anledning til hakken (1080p video) og det føles trægt i brug. Man savner også en mere avanceret brug af de muligheder et afkoblet display kunne give, så selvom muligheden for at tage en TV-kanal med sig på tablet’en er fin (jeg har Yousee, så det er ikke nyttigt for mig derhjemme), så måtte man godt skele lidt til Sony, Panasonic og B&O når det kommer til at få smidt interface og EPG over i en app.

Samsung JU7505 Test


Tv-kanaler, optagelse & lyd

EPG’en har en god størrelse uden at der spildes plads på lir eller forklaringer, men af en eller anden grund ville lyden ikke fortsætte første gang menuen åbnes - først anden gang fortsætter den i baggrunden. Der var intet mini-preview at se, men om det skyldes samme bug, som vi har set på tidligere produkter, eller at man nu helt har fjernet denne feature må vi lade hænge lidt indtil vi har testet med flere typer tunere.

Kanalskifte tager et par sekunder, men er ikke blandt de langsomste på markedet.



Ud over EPG’en så kan der hentes den sædvanlige kortere programoversigt frem øverst på skærmen, hvorfra der også kan cykles mellem kanaler.

TV’et kommer med en dual-tuner, så der kan ses enten to programmer samtidigt i side-by-side, som PIP, eller der kan optages en kanal imens en anden ses. Dog er der kun ét CI-slot, så der kan kun sidde ét dekoderkort i TV’et af gangen, så mindst én af de kanaler man bruger, skal være ukodet. Hvor side-by-side er tilgængelig via en menu-knap på fjernbetjeningen, så er der dog underligt nok ret langt ind til aktiveringen af PIP, hvilket er synd for det er en feature undertegnede ofte bruger når TV’et tillader det.

HbbTV fungerede ikke på DR-TV på vores eksemplar og som vi kan forstå, så er det et generelt problem, som skal tilskrives DR og ikke Samsung. Det skulle blive rettet snarest.

Optagelse til en tilsluttet HDD fungerer som vi efterhånden er forvænte, men det er kun muligt at optage én ting af gangen, dvs. har du gang i en eksisterende optagelse, så kan du ikke pause et andet program samtidigt. Til gengæld så er der mulighed for at definere et fast tidsinterval der skal lægges til slutningen og starten af en optagelse, hvilket giver lidt sikkerhedsmargin overfor forkerte oplysninger i EPG’en. Det er noget der har været kritiseret som en mangel på de eksterne optageenheder. Man skal desværre stadig ind i Samsungs medie-browser for at finde sine optagelser og de præsenteres ikke på den mest overskuelige måde.

Samsung JU7505 Test


Der arbejdes jo konstant på at forbedre lydkvaliteten på fladskærme og JU7505 er ikke at måle blandt de tyndeste på markedet, så der er blevet plads til lidt mere lyd end nogle af de første “LED”-modeller Samsung smed på markedet. Lyden er tålelig, men ikke tilstrækkelig til filmbrug. Vi anbefaler stadig brug af eksternt lydudstyr - om ikke andet, så i form af en soundbar, hvor Samsung jo for nyligt har tilføjet buede soundbars til dem der er vilde med krumme flader.

Kalibrering


Farvegengivelsen var legende let at få til at sidde næsten lige i skabet, ved blot at ændre profilen til film. Herved rammes et gamma-punkt på 2.3 (til den mørke side) og afvigelserne er ganske acceptable, med undtagelse af en enkelt svipser i de lyse toner. Med lidt ekstra tweaks var det muligt at få gengivelsen helt på plads. Hvis man vil ramme en gamma på 2.2, som vi plejer at sigte på, så skal man blot ændre gamma-indstillingen (se tabel sidst i anmeldelsen). For at få fladet alle kurver helt ud, så skulle der dog ændres på adskillige trin på IRE-skalaen, og da disse indstillinger vil være individuelle fra panel til panel, så er de ikke medtaget i vores tabel. Det er dog muligt at komme under en dE på 4 generelt ved blot at skifte til film-profilen, hvor man på helt hvid vil have en smule for meget blå.



Vi oplevede ingen blanding i farvegradienter og både lyse og mærke toner var til at skelne, hvilket giver en fin detaljegrad i de mørke områder. Vore mere specielle testmønstre klarede JU7505 også uden problemer, så selv billeder designet til at torturere skærmen, gav ikke anledning til bekymring.

Målinger


Vores nye “måling”-afsnit omhandler alle de ting vi går og måler på TV’ene samlet ét sted frem for at ligge i de enkelte afsnit. Vær OBS på, at vi ikke bringer de individuelle justeringer til RGB-håndtagene i denne test, da der skulle justeres på 10-punkts skalaen, hvilket bliver for specifikt for dette TV til at tallene kan deles. Vi henviser til vores artikel omkring bla. målemetoder her for en kort gennemgang af hvordan vi måler under testen.

Vi fik desværre ikke noteret "out-of-the-box" målingerne i denne omgang, men vær dog forvisset om, at du ikke skal benytte TV'et i dén indstilling alligevel.

Lys og mørke Out-of-boxKalibreret
Sortniveau-0.05 cd/m2
Lysstyrke- 134 cd/m2
Kontrast-2640:1
Input lag123 ms20 ms (Game Mode)

StrømforbrugOut-of-box Kalibreret
On170 W110 W
3D- -
Standby0,2 W-

Tidsmåling afTid
Opstart (til responsiv)4 s
Opstart (til billede på skærmen)1 s
Opstart af Netflix11 s
Opstart af Youtube9 s
Opstart af Viaplay8 s

GruppeIndstillingVærdi
BilledeBilledeFilm
Baggrundslys9
Kontrast90
Lysstyrke45
Skarphed20
Farve50
ToneR50
AvanceretDynamisk kontrastFra
Sort toneFra
Hudfarve0
Kun RGB-tilstandFra
FarverumAuto
Hvidbalance-
Gamma1 for gamma 2.2 eller 2 for gamma 2.3
Billedindstillinger FarvetoneVarm2
Digital ren visningFra
MPEG-støjfilterFra
FilmFra
Auto Motion Plus Slør8
Ryste0
LED tydeligFra


Billedkvalitet


UHD-opløsningen giver som altid mulighed for at få lidt ekstra detaljer med, hvis man har adgang til 4K materiale. Med introduktionen af VP9-dekodning, så har man nu på JU7505 en ekstra kilde til videomateriale i denne høje opløsning via Youtube, så man ud over Netflix, også eksempelvis kan streame private brugeres videoer, filmtrailere og hvad der nu ellers måtte ligge på Youtube-tjenesten. Ikke alt med “4K”-betegnelsen er dog det pure guld, så der skal ofte ledes lidt efter materiale der er værd at se på. Materialet på Netflix i 4K er dog stødt stigende og der er ofte et ret tydeligt løft i billedkvaliteten når vi rykker mod 4K, så holder du af Netflix giver 4K-TV ret god mening. Undertegnede nød i hvert fald hele første sæson af Daredevil i 4K på JU7505.

Samsung JU7505 Test


4K gengives naturligvis flot, hvis materialet er i orden. Opskalering af godt fuld-HD materiale klares også som man er forvænt med Samsungs modeller, men som det efterhånden er kotume, så skal man forsøge at undgå interlacet SD-udsender. Generelt oplevede vi jaggies forholdsvist ofte på interlacet materiale, hvad enten det var SD eller HD, så progressive signaler er at foretrække - og helst i HD-opløsning. Det var dermed ikke imponerende at se DVD’er eller SD-TV udsendelser, så hvis det meste af det du ser i dagligdagen er af denne type, så er JU7505 nok ikke det rigtige at smide penge efter, da dit kildemateriale ganske enkelt ikke er i orden. Som vi før har fremhævet, så er 4K-skærme ikke en magisk genvej til at få dårlige optagelser til at se fantastiske ud, og det rykker JU7505 naturligvis ikke på.

Når man snakker om Samsung-TV, så betyder det også VA-paneler, hvilket igen er giver mulighed for et godt sortniveau, men smalle betragtningsvinkler. Begge dele er gældende for JU7505, hvor vi må leve med et synligt dyk i kontrast allerede ved godt 30 graders betragtningvsvinkel. Det er ikke anderledes end tidligere års modeller, så eksisterende brugere ved hvad de går ind til. Sortniveauet er der ikke rykket ved ift. tidligere generationer og vi er ikke ude i nogen reel konkurrent til OLED.

Samsung JU7505 Test


Clouding var lykkeligvis ikke et udpræget problem på vores testeksemplar og kun ganske svage lysplamager kunne anes omkring hjørnerne af skærmen. Som før, så vil der dog være forskelle fra model til model, så vi kan ikke garantere for, at andre eksemplarer vil opføre sig ligeså eksemplariske. Se billedserien herunder, hvor skærmen er fotograferet med forskellige lukketider. JU7505 er forsynet med direct-LED belysning frem for den mere traditionelle kantbelyste LED, hvilket også skulle være medvirkende til en mere homogen fordeling af lyset. Vi håber det er dét vi ser her, så man kan begynde at generalisere - vi så også en god lysfordeling på Panasonics seneste CX-serie.



Den dynamiske baggrundsbelysning kunne - ligesom tidligere år - ikke slukkes helt, så der vil være situationer hvor eksempelvis undertekster vil skabe plamager af lys i bunden eller hvor andre lyse objekter på en eller lys baggrund vil give anledning til lysere plamager på skærmen.

Vi oplevede desværre nogle små-hak i billedet, som typisk fremkommer ved sceneskift. Det lader til at være en effekt af Motion-systemet, og det har været til stede på de fleste Samsung-modeller gennem tiderne, men det var ikke rigtigt til at slippe udenom uanset hvad vi gjorde med MotionPlus. Og her kommer vi så til en anden skavank ved JU7505, for deaktiveres MotionPlus helt, så må du leve med en bevægelsesopløsning i den helt lave ende af skalaen. Vi måtte op i den helt høje indstilling af motion-blur justeringen for at få en acceptabel bevægelses-opløsning, men for at undgå at introducere alt for meget fnidder i billedet, så skal der ikke justeres på “Ryste”-funktionen - den skal slås fra. Med Motion Plus justeret på plads performer JU7505 dog som man kan forvente af et LCD-panel og der var kun beskedent slør at spore.

Apropos hastighed, så målte vi et imponerende lavt inputlag på blot 20 ms i spilprofilen, hvilket gør skærmen særdeles velegnet til konsolspil fra f.eks. PlayStation og Xbox. I den kalibrerede film-profil målte vi omkring 120 ms, hvilket ligger i den modsatte ende af skalaen og bestemt ikke kan anbefales til spilbrug. Så mangler vi bare, at producenterne begynder at tilføje en mere tilgængelig genvej til at skifte tilstand på TV’et, for lige nu skal man ret dybt ind i menu-systemet for at ændre TV’et til spil-tilstand. Husk dog også, at PS4 og Xbox One højest sender spil ud i 1080p-opløsning, så en 4K-skærm er ikke nødvendigvis bedre et HD-skærm i dette henseende.

Da der ikke var leveret 3D-briller til testen er 3D ikke testet.

Konklusion


Med deres sats på Tizen har Samsung skabt en platform, som virker mere sammenhængende end før, men dog uden at fremstå som mere end blot en evolution, ikke helt en revolution. JU7505 lider lidt under, at processoren ikke helt er kraftig nok til at sikre en helt flydende afvikling og i visse henseender er systemet ikke helt afluset for småfejl. Der er en del danske apps/tjeneste klar fra start, herunder Netflix, Viaplay og TV2 Play, men f.eks. HBO og Blockbuster mangler. Den nye OneConnect Mini-boks er desværre en ret dårlig nedgradering i forhold til sidste års HU8505-model, så hardwareplatformen på JU7505 vil ikke blive mulig at opdatere i fremtiden.

JU7505 byder dog på en masse fine features og en overbevisende billedkvalitet, hvor de korrekte farver er relativt enkle at frembringe uden adgang til avanceret udstyr. Inkluderingen af både HEVC og VP9 giver lidt flere muligheder end sidste års line-up i form af 4K afspilning fra flere kilder end hidtil. De lejlighedsvise hak i billedet og behovet for at aktivere MotionPlus på et ret aggressivt niveau af blurreduktion giver lidt ridser i lakken.

Den nye fjernbetjening er en positiv ændring, selv for dem der ikke er begejstrede for bevægelsesstyring. I æstetik-genren er TV’et dog blevet en anelse buttet og sammen med det buede design, så er der ikke tale om en skærm, der ligefrem forsvinder, når den hænger på væggen. Med mere volumen bliver der dog plads til bedre lyd - man kan ikke blæse og have mel i munden samtidig.

Overall er JU7505 et rigtig godt TV, der måske er prissat en anelse til den høje side, men da vi ved, at der findes et identisk TV derude, der ikke er skæmmet af en krum overflade og endda koster mindre, så kan der ikke uddeles hverken priser eller anbefalinger i denne omgang. JU7005 ville dermed være den Samsung-model vi i stedet ville skele til.

Pris og forhandler:


48”
55”
65”


God billedkvalitet & lyshomogenitet
Nyt bedre styresystem (og acceptabel hastighed)
Forbedret fjernbetjening
Lavt input lag


Micro-stutter
Middelmådig bevægelsesopløsning
OneConnect Mini er en halvhjertet løsning
Buet



Nærmeste konkurrenter



Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere overbliksartikler

Oversigt: LG 2024 TV-skærme

03 Apr 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Oversigt: Panasonic 2023 TV

24 Jul 2023 |