Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPrime Video vil i højere grad fokusere på danske serier i Danmark - FlatpanelsDK

Prime Video vil i højere grad fokusere på danske serier i Danmark

13 Nov 2023 | Per Fanefjord Laursen |

Amazons Prime Video har været til stede i Danmark siden 2016 dog uden at gøre rigtig indhug på Netflix, TV 2 Play, Viaplay og andre profilerede streamingudbydere. 

Dette efterår har Prime Video imidlertid tilpasset sit fokus. Man indretter fremover sin programudvikling efter de reelle brugervaner. Kort sagt, danskere foretrækker at se danske serier, svenskerne vælger svenske osv. 

- "Danskere vil se danske tv-serier, og de mest sete film i biografen er altid danske, så det er det nye udgangspunkt," sagde Head of Content Nordic, Andreas Hjertø, Prime Video og Amazon Studios, på 'THIS Series' – en konference i Filmbyen Århus, hvor Flatpanels lyttede med.


Very local – not global

Nu følger Prime Video et nyt motto; "Very local – not global". Det vil sige, at en tv-serie som udgangspunkt ikke skal forsøge at fungere i mange forskellige markeder, men det er fint, hvis det sker.
Andreas Hjertø
Andreas Hjertø, Prime Video
- "Når en lokal instruktør fortæller en lokal historie godt, bundfælder den sig stærkere i sit tiltænkte marked. Hvilket er det afgørende," sagde Andreas Hjertø. - "Men det udelukker ikke, at lokale produktioner vækker interesse i andre lande. Norske ’Skam’ er et særligt godt eksempel. Det er en meget lokal historie, der greb mange andre. Det gælder også 'Borgen', der er ultra dansk, men fungerer internationalt." Prime Video havde længe talt om sine lokale ambitioner, da man i efteråret 2022 annoncerede ambitioner om at søsætte 18 originals i Norden mellem november og januar 2023. Senest har Prime Video lanceret 13 nordiske titler i perioden maj-december 2023.

Dansk-svensk drama på vej i 2024

Det nyeste dansk/nordiske drama-projekt er serien Hell of a date, der stadig er i produktion. Den er i fire afsnit og lanceres i 2024. Serien er produceret af Drive Studios – del af Nordisk Film. Serien har dansk afsæt, den er skabt af Milad Avaz (Mens vi lever), Jacob Katz Hansen og Anna Neye, men den optages dog i Sverige. Andreas Hjertø vil ikke på nuværende tidspunkt gå ned i detaljer om flere andre danske projekter, som Prime Video har under overvejelse eller i udvikling.

Bendtner Pranker

Bendtner Pranker er en af Amazon Prime Videos aktuelle danske serier

Hviler på Amazon-muskler

Indtil videre har Prime Video primært kunne takke Amazons internationale tv-muskler for sin nuværende tilstedeværelse i Norden. Aktuelt er det eksempelvis blockbuster titler som The Lord of the Rings: The Rings of Power. Prime Video offentliggør ikke abonnementstal, hverken for Norden som helhed eller for enkelte lande. Den svenske medieanalyseinstitut Mediavision vurderede imidlertid i 2021, at Prime Videos svenske abonnentbase var omkring 200.000 husstande. Det fremgik også, at Prime Videos styrke som varemærke var ganske solid. Tæt på 70% af alle svenskere (15-74) sagde, at de var bekendt med tjenesten.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |