Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonEr du klar til reklamer på streaming når filmen sættes på pause? - FlatpanelsDK

Er du klar til reklamer på streaming når filmen sættes på pause?

24 Oct 2023 | Rasmus Larsen |

Reklamer sniger sig ind på streamingtjenester, der i stigende omfang er begyndt at vise "pause-reklamer", når seeren sætter filmen eller tv-serien på pause.

Hollywood-mediet Variety har sat spot på tendensen og skriver, at streamingtjenester i USA såsom Peacock, Disney-ejede Hulu og senest Max (tidl. HBO Max) har taget 'pause ad'-formatet til sig.

- "Denne (reklame, red) dukker kun op, når brugere stopper afspilningen på egen hånd for at tage et opkald, snuppe en snack eller gå på toilettet. 'Need a break?' spørger en grafik på skærmen fra Procter & Gambles Charmin under stop i streamingen. Toiletpapirets farverige bjørnemaskot dukker op. 'Enjoy the go.' Der er andre reklamer med lignende temaer. En bøn på skærmen til Hershey's Kit Kat viser en af slikbarerne i flere stykker med teksten: 'Have a break'," skriver Variety.


Pause ad Hulu

Et eksempel på en pause-reklame på Disney-ejede Hulu. Foto: Disney

Pausereklamen består normalt ikke af video. I stedet er det typisk statiske reklamer, der viser et produkt, nogle gange ledsaget af en QR-kode, som vist på grafikken ovenfor. YouTube har ligeledes eksperimenteret med formatet, som de ynder at kalde "pause experience". Opdateret: TV 2 Play oplyser, at de har haft pausereklame på on-demand indhold siden februar i år.

Amazon og Netflix?

Disney+ får reklamer i Danmark i næste måned. Netflix har allerede en billigere reklamepakke i en håndfuld lande, men endnu ikke i Danmark. Amazon introducerer reklamer i det normale Prime Video-abonnement næste år, men det vides ikke om Danmark er med i første bølge. Når Amazons streamingtjeneste får reklamer, står Apple TV+ alene tilbage som den eneste store amerikanske streamingtjeneste uden. Læs også: Bliver streaming med reklame en succes hos danske forbrugere? Indtil videre har ingen af dem meldt ud om planer for pausereklamer, men med den aktuelle tendens i branchen, virker det bestemt ikke som et umuligt scenarie, at konceptet breder sig. Branchen arbejder desuden på alternative "out-of-pod" reklameformater – som de kalder dem – der senere kan dukke op på streamingtjenester, ifølge Variety. - Kilde: Variety

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |