Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG Display starter produktion af foldbar OLED med 'dramatisk øget levetid' - FlatpanelsDK

LG Display starter produktion af foldbar OLED med 'dramatisk øget levetid'

26 Sep 2023 | Rasmus Larsen |

OLED er endelig ved at finde vej til monitorer og bærbare computere, og LG Display starter nu masseproduktion af et 17-tommer foldbart panel med to-lags tandem OLED-struktur.

LG Display, som forsyner Apple, Asus, LG Electronics, Philips, Sony og mange andre mærker med WOLED-paneler, karakteriserer sit nye 17-tommer foldbare OLED-panel som "banebrydende" pga. designet, der folder indad, med en 3 mm krumningsradius samt en tandem OLED-struktur, der øger levetiden på skærmen.


Foldbar OLED laptop

En prototype-laptop med 17" panelet. Foto: LG Display

- "LG Displays 17-tommer foldbare OLED-panel har en Tandem OLED-struktur, der tidligere blev anvendt til bilskærme, med dramatisk øget levetid, der er velegnet til IT-enheder. LG Displays Tandem OLED, der var det første i branchen i 2019, repræsenterer en banebrydende tolags OLED-teknologi, som tilføjer et ekstra organisk emitterende lag til mere lysstærke skærme, samtidig med, at energien spredes på tværs af OLED-komponenter til optimal stabilitet og længere levetid. Panelets levetid er velegnet til IT-enheder, som typisk har længere brugstid såsom bærbare computere, skærme og tablets," annoncerede LG Display. Skærmen har en opløsning på 2560x1920 i 4:3-format, når den er udfoldet, og den kan forvandles til en 12,3-tommer bærbar computer med 3:2-skærmformat. Det er en touch-skærm, der leverer OLED's fremragende kontrast og billedkvalitet på trods af, at den kan foldes.

De første produkter?

LG Display er leverandør af skærmpaneler, så det er op til producenter af forbrugerelektronik at lancere produkter bygget på panelet. Det oplyses ikke, hvornår de første produkter kan forventes klar. Det står heller ikke klart, hvilke partnere panelet er tiltænkt, men du husker måske rygtet om Apples planer om at skifte til to-lags tandem OLED til iPad og Macbook. LG Display slår fast, at de planlægger at fortsætte OLED's march ind i IT-branchen, altså tablets, bærbare computere og monitorer. - "Vi vil fortsætte med at intensivere vores konkurrenceevne indenfor OLED til IT-industrien, og udvide vores ordrer baseret på differentierede teknologier såsom Tandem OLED og unikke foldestrukturer," sagde en PR-repræsentant for LG Display.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |