Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonMicrosoft planlægger next-gen Xbox lancering i 2028 - FlatpanelsDK

Microsoft planlægger next-gen Xbox lancering i 2028

19 Sep 2023 | Rasmus Larsen |

Microsoft forestiller sig en hybrid-platform, der kombinerer kræfterne fra konsol med skyen for at muliggøre en ny type spiloplevelser, ifølge en lækket præsentation.

Microsofts lækkede dokumenter, som skulle være forblevet hemmelige som del af den amerikanske regerings retssag vedr. Microsofts opkøb af Activision Blizzard, afslørede ikke bare nye Xbox Series X og Xbox Series S konsoller og ny controller.

Dokumenterne har også afsløret Microsofts foreløbige planer om at lancere en næste-generations Xbox i kalenderåret 2028, ifølge The Verge. Det er en del af Microsofts vision for gaming frem til 2030.


Next-gen Xbox

Next-gen konsol planlagt til lancering i kalenderåret (CY) 2028. Foto: FTC v. Microsoft dokument

En hybrid-Xbox

Såfremt Microsoft fortsætter med planerne, der er skitseret i lækagen, vil næste generation af Xbox blive et anderledes bæst, om end det ikke står klart, hvad præcis det indebærer. - "Vores vision: Udvikl en næste generation af en hybrid spilplatform, der er i stand til at udnytte den kombinerede kraft fra klienten og skyen til at levere mere fordybelse og helt nye klasser af spiloplevelser. Optimeret til realtidsspil og udviklere, vil vi muliggøre nye niveauer af ydeevne ud over egenskaberne af klienthardwaren alene," lyder præsentationen. Microsoft overvejer tilsyneladende at skifte til ARM-baseret CPU, hvilket vil bryde bagudkompatibiliteten med eksisterende spil, medmindre Microsoft bygger en emulator eller en porteringsløsning. På GPU-siden vil Microsoft drage fordel af næste generations ray-tracing og super-resolution, hvilket vil kræve en kraftig NPU. Nintendo og Apple bygger allerede deres nuværende spilplatforme på ARM-baserede CPU'er. Der er ingen oplysninger om Microsofts tanker vedr. 4K, 8K, højere billedfrekvenser, HDR og lydteknologier i dokumenterne.

Next-gen Xbox

Microsofts vision for en hybrid konsol. Foto: FTC v. Microsoft dokument

Xbox-spil på alle enheder

Derudover overvejer Microsoft et "tyndt OS" (styresystem), hvilket er en reference til den "tynde klient", hvor det meste af den kraftfulde processering sker – eller kan ske – i skyen. Dette vil gøre det muligt for selv enheder, der koster mindre end 99 dollars, at afvikle nyeste konsolspil, ifølge Microsofts præsentation. Planen repræsenterer næste skridt for cloud-gaming – spilstreaming – med henblik på at gøre Xbox-spil spilbare på ikke blot konsoller og PC'er, men alle slags enheder inkl. TV og telefoner. Det vil være en radikal ændring, så vi må vente og se, om Microsoft går denne rute. Uanset hvad, så står 2028 dog til at blive året, hvor vi kan forvente næste generation af spilkonsoller.

Next-gen Xbox

Microsofts 2030-plan for gaming. Foto: FTC v. Microsoft dokument

- Kilde: The Verge

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |