Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNy Amazon Prime funktion booster stemmer i film & serier - FlatpanelsDK

Ny Amazon Prime funktion booster stemmer i film & serier

20 Apr 2023 | Rasmus Larsen |

Amazon Prime Videos 'Dialogue Boost'-funktion virker nu i Danmark og andre lande, men kun på udvalgt indhold. Der bruges "AI" til at gøre stemmer lettere at høre.

Dialogue Boost kan sættes til Low, Medium eller High under afspilning af en film eller tv-serie på Prime Video. Det gøres ved at pause videoen og skifte lydspor vha. knappen på skærmen.

Funktionen er beregnet til alle, som har svært ved at høre, hvad skuespillerne på skærmen siger, enten pga. svage højttalere indbygget i TV'et eller fordi indholdet er indspillet med lav stemmelyd.

Funktionen virker ved lancering kun med udvalgte originalproduktioner såsom Tom Clancys Jack Ryan, The Marvelous Mrs. Maisel og Harlem samt film som The Big Sick , Beautiful Boy og Being the Ricardos. Det virker ikke på f.eks. Magtringene, men Amazon siger, at support udvides til flere titler senere på året.

- "Hos Prime Video har vi forpligtet os til at opbygge en inkluderende, retfærdig og fornøjelig streamingoplevelse for alle vores kunder," sagde Raf Soltanovich, VP of Technology hos Prime Video. "Vores bibliotek med undertekster og lydbeskrevet indhold fortsætter med at vokse, og ved at udnytte vores teknologiske muligheder til at skabe branchens første Dialogue Boost, tager vi endnu et skridt mod at skabe en mere tilgængelig streamingoplevelse."


Amazon Dialogue Boost

Dialogue Boost kan sætte stil Low, Medium og High men de er ofte spredt i lydvælger-menuen. Foto: Flatpanels

Ikke boost af centerkanalen

Amazon hævder, at det er en AI-baseret tilgang, som identificerer og forbedrer den talte dialog afhængigt af scenen, i stedet for blot at booste centerkanalen ligesom mange soundbarer og receivere kan. Dette sker på serveren, der lagrer ekstra lydspor til indholdet, hvorfor det virker på alle Prime Video-kompatible enheder/apps inkl. Smart TV, Apple TV, Google TV og håndholdte enheder. I Flatpanels' relativt korte test sænkede Dialogue Boost også til tider baggrundsstøjen i en scene for at gøre stemmer lettere at høre. Du kan se, hvilke titler, der har Dialogue Boost på indholdssiderne i Prime Video appen, før du starter afspilning.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Tiltagene mod kontodeling er begyndt at virke i Danmark

01 May 2024 |

Nye iPads forventes at have "klart bedste OLED tablet-skærme"

01 May 2024 |

LG understøtter nu Dolby Atmos-musik i Apple Music

01 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på HBO Max i maj

01 May 2024 |

Formel 1 fortsætter på Viaplay de næste 5 år

30 Apr 2024 |

Viaplay går til kamp mod kontodeling den 10. juni: Sådan virker det

30 Apr 2024 |