Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAllente lancerer 4K Google TV streaming-dongle - FlatpanelsDK

Allente lancerer 4K Google TV streaming-dongle

23 Feb 2023 | Rasmus Larsen |

Allente, sammenslutningen af Canal Digital og Viasat, lancerer i dag som første tv-distributør i Europa egen streaming-dongle med Google TV. Den koster 576 kroner.

Allente Streaming Hub, som produktet hedder, er et alternativ til Googles egen Chromecast-enhed, men leveres med Allentes app præinstalleret. Den giver adgang til tv-kanaler og arkiv streamet over internettet – ingen parabol påkrævet.

Foruden Allente appen har man adgang til de mange andre streamingtjenester, som findes til Android TV / Google TV. Der er også indbygget Chromecast-funktion og stemmesøgning vha. fjernbetjeningens mikrofon. Allente oplyser, at enheden dog ikke på nuværende tidspunkt har Netflix app, hvilket kræver certificering af Netflix.

- "Allente Streaming Hub er den perfekte teknologi til dem, der ønsker hurtig og nem adgang til deres TV-udvalg. Frem for alt tror vi, at den bliver populær – både for vores voksende antal streamingkunder og for de kunder, der ønsker at tilføje en TV-løsning til den eksisterende løsning, for eksempel i sommerhuset," siger Mahmoud Mustapha, kommerciel direktør hos Allente.

Den understøtter de gængse videoformater såsom MPEG4 og HEVC samt det nyere AV1. Det sikrer, at man kan streame 4K i op til 60 billeder per sekund. Flatpanels søger information vedr. HDR-support. Opdateret: Allente bekræfter til Flatpanels, at enheden understøtter HDR.


Allente Streaming Hub

Allente Streaming Hub og den tilhørende fjernbetjening. Foto: Allente

Først i Europa

Allente oplyser, at de er den første tv-operatør i Europa og det større EMEA-område til at lancere en streaming-dongle med Google TV. Den er udviklet i samarbejde med Google og SEI Robotics. Flere tv-operatører inkl. Allente selv, Stofa og Waoo har allerede lanceret bokse med Android TV, men den nye dongle har Google TV, som er en nyere brugerflade fra Google, som kører ovenpå Android. Google TV trækker indhold fra forskellige tjenester ud på hovedskærmen. - "Google TV’s interface giver operatører fordelen af Googles allerbedste funktioner i sin klasse, samtidig med at operatørens investeringer og tiden man bruger på at gå fra idé til produkt reduceres. Vi ønsker Allente, som en af vores første operatørpartnere globalt, tillykke med lanceringen af deres nye Google TV-enhed," siger Amanda Short, Director, Global TV Platform Partnerships, Google. Allente Streaming Hub kan købes nu i Danmark, Sverige og Norge. Den danske pris er 576 kroner.

Allente Streaming Hub – specifikationer

Allente Streaming Hub
Flatpanels

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Formel 1 fortsætter på Viaplay de næste 5 år

30 Apr 2024 |

Viaplay går til kamp mod kontodeling den 10. juni: Sådan virker det

30 Apr 2024 |

Langt bagefter Sverige: Dansk spilindustri sigter mod fordobling på 5 år

30 Apr 2024 |

'Life of Pi'-instruktør dropper 3D & HFR: "Hele økosystemet er dårligt"

30 Apr 2024 |

Opdateret: 'Dybet', 'Aliens' og 'Livsfarlig løgn' nu også på UHD Blu-ray

30 Apr 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i maj

30 Apr 2024 |