Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAmazon slår ned på bruger-modificering af FireTV-platformen - FlatpanelsDK

Amazon slår ned på bruger-modificering af FireTV-platformen

20 Feb 2023 | Rasmus Larsen |

Ligesom på Android TV, har ejere af enheder baseret på Amazons FireTV-platform hidtil kunnet modificere hjemmeskærmen og knapperne på fjernbetjeningen. Det er slut nu.

FireTV-platformen er bygget på Android – et såkaldt 'fork' – men Amazon ønsker, at det skal være en lukket TV-platform med fast brugerflade, apps og reklamer for at sikre løbende indtægter fra brugere, efter at have solgt hardwaren til tæt på kostpris.

Nu slår Amazon ned på de muligheder, som brugerne har haft for at købe FireTV-bokse og sticks til TV-skærmen og efterfølgende modificere softwaren efter egne ønsker. Der bl.a. været 'custom launchers' til rådighed online, som har ændret brugerfladen og fjernet reklamer heri.

Blokeringen sker med en software-opdatering, som presses igennem til FireTV-enheder. Det er ikke muligt for brugeren at fravælge de automatiske opdateringer i menuen.

Sideløbende er Amazon begyndt at blokere for, at knapperne på fjernbetjeningen kan omprogrammeres. Brugere har f.eks. skiftet funktion på de sponsorerede knapper med streaming-logo, der sidder nederst på fjernbetjeningen. Typisk betaler streamingtjenester for at placere knapper med deres logo på fjernbetjeninger.

Amazon er i stedet begyndt at sælge en særlig fjernbetjening, som har to knapper, der kan tilpasses efter brugerens ønske.

FireTV-enheder er ikke officielt til salg i Danmark, men TV-platformen kan stadig bruges til at få adgang til internationale streamingtjenester såsom Prime Video og Netflix.


Fire TV brugerflade

Dette er brugerfladen på FireTV-enheder, og det vil Amazon holde fast i

Fraråder side-load af apps

Amazon er samtidig begyndt at fraråde installation af apps udenom den officielle app-butik på FireTV. Dette kaldes side-load af apps. Side-load er stadig muligt, men brugeren mødes nu af advarsler. - "WARNING: When you use applications from unknown sources, your TV and personal data are less secure and there is a risk of unexpected behavior. You agree that you are solely responsible for any damage to your device or loss of data that may result from using these applications," skriver Amazon, hvis brugeren forsøger. FireTV konkurrerer med bl.a. Android TV, Apple TV (tvOS), LG webOS og Samsung Tizen. Det er på Android TV stadig muligt for brugeren at installere egen brugerflade og side-loade apps. - Kilde: AFTVNews (2, 3)

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Formel 1 fortsætter på Viaplay de næste 5 år

30 Apr 2024 |

Viaplay går til kamp mod kontodeling den 10. juni: Sådan virker det

30 Apr 2024 |

Langt bagefter Sverige: Dansk spilindustri sigter mod fordobling på 5 år

30 Apr 2024 |

'Life of Pi'-instruktør dropper 3D & HFR: "Hele økosystemet er dårligt"

30 Apr 2024 |

Opdateret: 'Dybet', 'Aliens' og 'Livsfarlig løgn' nu også på UHD Blu-ray

30 Apr 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i maj

30 Apr 2024 |