Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonRettighedsAlliancen: Konto-deling kan blive en sag for politiet - FlatpanelsDK

RettighedsAlliancen: Konto-deling kan blive en sag for politiet

03 Jan 2023 | Rasmus Larsen |

De danskere, som deler adgang til streamingtjenester såsom Netflix, kan ikke vide sig sikre, advarer RettighedsAlliancen. De mener, at det er en form for pirateri og potentielt en politisag.

Mere end hver tredje dansker deler password til streamingtjenester med folk udenfor husstanden, ifølge RettighedsAlliancen, der repræsenterer danske rettighedshavere indenfor film, tv og musik.

Netflix har tidligere anslået, at det for deres vedkommende vedrører over 100 mio. brugere på verdensplan. Netflix har omtrent 220 mio. betalende abonnementer.

- "Det er et stort problem. Og jeg kan godt forestille mig, at vi i fremtiden vil se politiet gå ind i de her sager," siger Maria Fredenslund, direktør i RettighedsAlliancen, til Politiken.

Deling af password til streamingtjenester er i strid med tjenesternes vilkår, men om det kommer så vidt til politisager, virker usandsynligt. Det vil kræve, at streamingtjenester politianmelder egne brugere.

Storbritanniens Intellectual Property Office (IPO) sagde for nylig, at konto-deling kan være ulovligt, idet det strider mod copyright-lov, men de redigerede senere passagen ud af den offentliggjorte tekst.

Skræmmekampagne eller ej; Netflix har bebudet, at de lancerer tiltag mod password-deling i løbet af 2023.

De danske streamingtjenester har endnu ikke samme tekniske værktøjer som Netflix, men den førende streamingtjenestes praksis på området kan givetvis, såfremt de får held med at modarbejde det, starte en reaktion i hele branchen.

- Kilde: RettighedsAlliancen, Politiken, Netflix

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Store sport-broadcastere dropper 4K til fordel for 'forbedret HD'

29 Apr 2024 |

Samsung LED-skærme erstatter projektorer i nyt Hollywood HDR-studie

29 Apr 2024 |

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |