Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNu lanceres Pluto TV, der udfordrer hele tv-branchen - FlatpanelsDK

Nu lanceres Pluto TV, der udfordrer hele tv-branchen

18 May 2022 | Per Fanefjord Laursen |

Streamingtjenesten Pluto TV lanceres i dag. Det er et nyt koncept, der udfordrer hele tv-branchen med en meget omfattende gratis tv-pakke, med reklamer, gaming-tv og endda med aggregator ambitioner. 

Det nye streamingkoncept, Pluto TV, er fra i dag til rådighed gratis for de danske mediebrugere. Pluto TV, som er del af Paramount, er et specielt koncept, der på én gang udfordrer det traditionelle tv-marked og streamingmarkedet.  

Pluto TV tilbyder først og fremmest en velpolstret tv-pakke med live tv-kanaler, som man kender det fra den gamle tv-pakke. Klik og se hele udbuddet her: pluto.tv

Pluto TV-pakken skal blot streames via internettet og apps, og kan benyttes uden at logge ind. Programudbuddet spænder over de fleste genrer, herunder film, tv-serier, reality, børn, sport og nyheder.  

- "Det er lidt ligesom den tv-pakke, vi kender – bare gratis," lød forklaringen for nylig fra Pluto TVs nord- og centraleuropæiske chef, Jesper Dahl.  


Pluto TV Danmark

Pluto TV er nu åbent i Danmark. Screenshot: Flatpanels

Pres på YouSee

Det nye Pluto TV udfordrer den gamle og nye tv-branche på flere fronter. Det er nærliggende at betragte Pluto TV som en ubelejlig trussel mod eksempelvis YouSee. I første omgang hilser Kim Poul Christensen, mediedirektør hos Nuuday, dog ny konkurrence velkommen. Han minder om, at de primære danske tv-kanaler ligger på YouSee.  Læs også: Nu reagerer YouSee på Pluto TVs entré i Danmark

Unik nordisk lancering

Den danske Pluto-lancering er lidt anderledes end i andre lande, for den rummer to nyskabelser: Pluto TV tilbyder både mange flow-tv kanaler og et on-demand univers. Samtidig har Pluto indgået en alliance med den nordiske tv-gigant NENT, der står for annoncesalg og sikrer en lokal tilstedeværelse med TV3s danske programlager.   Blandt mange tv-kanaler tester man en pudsig specialitet: Temakanaler baseret på eksisterende TV3-programmer, hvor flere har ligget på den gratis Viafree, der nu udfases. Der er en 24-timers Luksusfælden-kanal, en Paradise Hotel-kanal eller en 24 timers Familien på Bryggen-kanal. Det gælder også børnetilbuddet – f.eks. en 24-timers Svampebob-kanal.  Nok er Pluto TV en streamet udgave af den gamle tv-pakke, men den inkluderer også en on-demand sektion med 5000 forskellige programepisoder, primært fra Viafree porteføljen.   

Pluto TV Danmark

Pluto TV opsluger Viafree i Danmark. Screenshot: Flatpanels

Streaming invaderer kommercielt tv

Pluto TV er en hybrid, der også ”maser” sig ind i andre hjørner af tv-markedet. Streamingtjenesten er gratis og 100% reklamefinansieret, og brugerne behøver ikke at registrere sig.   Det fænomen er døbt Free Ad-supported Streaming TV (FAST). En god del af den danske befolkning er med på idéen, viser ny analyse fra analyseinstituttet Wilke. 24% af de adspurgte er interesseret i streaming til en lav abonnementspris med reklamer. Hele 50% viser interesse, hvis tjenesten er helt gratis med reklamer, ifølge Wilke.  Hvis Pluto TV for alvor kan tiltrække seere, er det godt nyt for annoncemarkedet, lyder det fra reklamebranchen, der lider under akut mangel på unge seere på de traditionelle kommercielle tv-kanaler.  - "Virksomheder skal annoncere og nå forbrugere under 60 år, men de forbrugere tilbringer nu rigtig meget tid på streamingtjenester, væk fra traditionelt tv," siger COO Søren Bronée, mediebureauet Havas, der spår at Pluto TV vil få succes. 

Skeptisk ekspert bløder op

Danmarks førende streamingekspert, Claus Bülow Christensen, var først lidt skeptisk, da han hørte om Pluto TV konceptet i efteråret. - "Jeg var først i tvivl om et nordisk publikum vil bruge særlig meget tid på en gratis streamingtjeneste med reklamer, men jeg kan godt se, at der måske ligger et større potentiale for gratis streaming, end jeg først antog. Ikke mindst fordi underholdningsbudgettet i mange danske husstande er kommet under pres i år," siger Claus Bülow Christensen i dag til Flatpanels.  

Nyhed: Gaming som tv-kanaler

Som et ekstra nyt krydderi introducerer Pluto TV fire gaming-kanaler, der er live-feeds 24 timer i døgnet. Kanalerne hedder: Gameplay: Fortnite, Gameplay: Roblox, MinecrafTV og IGN (mix af gaming og andet).
Jesper Haahr
Jesper Haahr, Content & Content Partnerships Director, Pluto TV
- "På Pluto TV tilstræber vi et bredt udvalg af kanaler, hvor der er tilbud til en hver smag, men vi vil også tilbyde noget til den yngre målgruppe, hvor gaming fylder en stor del af hverdagen," siger Content & Content Partnerships Director, Jesper Haahr, Pluto TV, til Flatpanels.   Gaming som tv-indhold er en blanding af anmeldelser, nyheder, gameplay-videoer, hacks, builds og guides. Ofte er det de bedste gamere, der deler ud af erfaringer og giver tips.  - "Gaming TV er især henvendt til den yngre målgruppe, og på Pluto TV foregår det i et sikkert, kurateret og reguleret kanalunivers. Modsat på YouTube, der kan være lidt som det vilde vesten," siger Jesper Haahr.

Pluto TV Danmark

Pluto TV tilbyder gratis kanaler indenfor gaming. Screenshot: Flatpanels

Rollen som aggregator – også gaming

Pluto TVs nord- og centraleuropæiske CEO, Jesper Dahl, bebudede på CPH FutureTV konferencen, at Pluto TV gerne på sigt vil indtage en aggregator-rolle i Norden. Ligesom man gør i USA. Med andre ord, alle danske tv-kanaler er velkomne til at henvende sig. - "I USA er der indhold på Pluto TV fra næsten alle de store udbydere. Vi forudser det samme i Norden, men ikke fra den 18. maj," sagde Jesper Dahl.   Det gælder både almindelig tv-underholdning og gaming-genren. - "Vi er altid klar til at udbygge vores kanalportefølje og har allerede et par kandidater i tankerne. Så der vil komme mere gaming til Pluto TV i tiden efter lanceringen," spår Jesper Haahr.  

Se Pluto TV

Tjenesten er tilgængelig på alle større streamingenheder (TV, smartphone, tablet, pc) via Pluto TV-browseren og via app på Apple TV, Android TV, Samsung, LG og iOS- og Android-apps, der er tilgængelige i Apple Store og Google Play.  Der er åbent fra i dag den 18. maj på pluto.tv

Om Pluto TV

Pluto TV blev opfundet i en garage i Los Angeles og lancerede et beta site den 31. marts 2014. I 2018 blev konceptet købt af Viacom. I oktober 2018 gjorde Pluto TV sin første europæiske entré med en plads på Sky's Now TV platformen. I dag findes Pluto TV i 26 lande og havde ved udgangen af 2021 64 mio. aktive brugere om måneden. Pluto TV i Danmark vil tilbyde flere end 70 tv-kanaler på tværs af flere genrer, herunder film, tv-serier, reality, børne tv, sport, nyheder m.m. Indholdet inkluderer titler fra Paramounts bibliotek og filmkanaler med action, komedier og thrillere.
Flatpanels

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Store sport-broadcastere dropper 4K til fordel for 'forbedret HD'

29 Apr 2024 |

Samsung LED-skærme erstatter projektorer i nyt Hollywood HDR-studie

29 Apr 2024 |

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |