Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTV 2 vil op på 1,3 mio. Play-abonnenter i 2025: "Vi står på en brændende platform" - FlatpanelsDK

TV 2 vil op på 1,3 mio. Play-abonnenter i 2025: "Vi står på en brændende platform"

04 Feb 2021 | Per Fanefjord Laursen |

TV 2s guldgrube, det traditionelle tv-marked, er vigende. Derfor lancerer TV 2 nu langt større streaming-investeringer frem mod 2025.

Abonnementsbase skal fordobles

TV 2 har torsdag offentliggjort en opdateret koncernstrategi, der sætter streamingtjenesten TV 2 Play i en hoved- og nøglerolle. Play skal vokse kraftigt, og væksten skal drives af en ambitiøs og offensiv kommerciel, indholdsmæssig og digital strategi, hvor TV 2 investerer mere markant i Play.
Anne Engdal Stig Christensen
Anne Engdal Stig Christensen, adm. direktør, TV 2
- "TV 2 skal fastholde positionen som den største udbyder af dansk indhold og public service. Det mål vil vi nå ved markant vækst på TV 2 Play og via en digital fokusering af TV 2s forretning, så vi i de kommende år kan levere public service på samme niveau som nu – også selv om forbrugernes tilgang til vores indhold er under stærk forandring," siger TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, i en pressemeddelelse. TV 2 bebuder væsentligt øgede investeringer i Play for at nå målet om 1,3 millioner Play-abonnenter i 2025 – omtrent en fordobling i forhold til nu – for at bevare gennemslagskraften i mediemarkedet. Størstedelen af TV 2s indtægter kommer i dag fra det traditionelle tv-marked, men antallet af husstande med en tv-pakke falder i disse år, og det fortsætter. Samtidig ændrer forbrugervanerne sig radikalt, og kampen om streamingabonnenterne intensiveres måned for måned

"Vi står på en brændende platform"

TV 2 er stærkt dominerende på flow tv. Mere end nogensinde med en seerandel på over 45%. Men i dagens streamingmarked – som er i kraftig vækst – står TV 2 ”kun” for cirka 10% af forbruget. Derfor er det afgørende for TV 2, at TV 2 Play vokser. Ellers undergraves TV 2-koncernens position langsomt, men sikkert. Det var nogle af budskaberne ved præsentationen af den nye strategi. - "TV 2 kom rigtigt godt igennem 2020. Samtidig er virkeligheden så paradoksal, at vi står på en brændende platform. Størstedelen af TV 2s indtægter kommer i dag fra det traditionelle tv-marked, men antallet af husstande med en tv-pakke falder i disse år hurtigere, end vi har set tidligere. Samtidig ændrer forbrugervanerne sig radikalt, og streamingkonkurrencen intensiveres måned for måned," siger Anne Engdal Stig Christensen "Vi har travlt, meget travlt. Hvis TV 2 skal være en stor spiller på streaming, er det nu, vi skal investere offensivt i vækst." TV 2-direktørens forventning er, at TV 2 Play, som i 3. kvartal 2020 rundede 700.000 abonnementer, har forudsætninger for at skabe vækst via de kommende investeringer i både indhold, kuratering og teknik.

TV 2 i 2025

Anne Engdal Stig Christensen præsenterer strategien for TV 2 frem mod 2025. Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2

Markedsposition kræver indhold

TV 2 investerer løbende i nyt indhold for at holde på seere og abonnenter. TV 2 erhvervede i løbet af 2020 en række sportsrettigheder – eksempelvis landsholdsfodbold, EM-slutrunder i fodbold, Europa League- og Conference League-fodbold samt LaLiga – der rækker mange år frem. TV 2 investerer også løbende i dansk fiktion og reality, og TV 2 retter nu fokus mod at sikre Nyhedernes gennemslagskraft, når danskernes tv-vaner flytter mod streaming. Play skal eksempelvis være endnu bedre til at udnytte, at TV 2 har Danmarks eneste 24-timers-nyhedskanal, TV 2 News.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i maj

02 May 2024 |

Snart kan du også spille PlayStation 1, Sega og Atari spil på Apple TV

02 May 2024 |

'Drengen og hejren' er Studio Ghiblis første 4K HDR udgivelse

02 May 2024 |

YouTube overvejer udrulning af pause-reklamer

02 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Amazon i maj

02 May 2024 |

Tiltagene mod kontodeling er begyndt at virke i Danmark

01 May 2024 |