Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLGs webOS 6.0 platform til 2021 TV har redesignet hjemmeskærm - FlatpanelsDK

LGs webOS 6.0 platform til 2021 TV har redesignet hjemmeskærm

08 Jan 2021 | Rasmus Larsen |

Den seneste version af LGs TV-styresystem, webOS 6.0, har en redesignet hjemmeskærm i fuld skærm, som erstatter menuen i bunden. Den nye brugerflade kommer til LGs 2021-modeller.

LG webOS version 6.0

LG introducerede webOS i 2014. Siden da har TV-platformen haft omdrejningspunkt i en bundmenu med app-ikoner og andre genveje. Det ændrer sig i 2021 med webOS 6.0. Selskabet kalder det for største opdatering af webOS siden introduktionen. - "Den seneste version af vores brugervenlige åbne TV-platform webOS 6.0 repræsenterer den vigtigste opdatering siden vi første gang introducerede webOS i 2014," sagde Park Hyoung-sei, president for LG HE Company. "Med den nye version af webOS demonstrerer LG sit engagement i at tilbyde tjenester, produkter og teknologier, der imødekommer vores kunders behov og ønsker." LGs webOS 6.0 har en redesignet hjemmeskærm i fuld skærm kaldet 'New Home'. Den erstatter bundmenuen. På hjemmeskærmen finder du apps, fremhævet indhold, widgets til bl.a. vejret samt sponsoreret indhold, som det fremgår af billedet. LG kommenterer ikke nærmere på planerne for sponsoreret indhold i pressemeddelelsen.

LG webOS 6.0

Version 6.0 af webOS bliver tilgængelig på LGs 2021 OLED og LCD TV. Selskabet har ikke annonceret planer om at opdateret tidligere TV-modeller med webOS 6.0. LG har ikke hidtil opgraderet webOS i tidligere TV. - "Brugere, der allerede er fortrolige med webOS, vil straks bemærke den yderst opdaterede startskærm. Redesignet er et resultat af brugernes skiftende måder at forbruge indhold på, og giver dermed en bedre brugervenlighed. Den nye startskærm giver hurtigere adgang til de mest anvendte apps og strømliner tilgangen til indhold med anbefalinger baseret på brugerpræferencer og visningshistorik. Den nye startskærm, benytter hele skærmen til at vise ens fortrukne indhold og relaterede oplysninger, fungerer som et centralt knudepunkt for indstillinger og hele webOS-økosystemet.," sagde selskabet. Eksisterende apps til webOS vil fortsætte med at fungere som hidtil.

LG webOS 6.0

Nye funktioner i webOS 6.0

Sammen med webOS 6.0 introducerer LG en ny fjernbetjening (Magic Remote) med indbygget mikrofon til "nye stemmekommandoer for både Google Assistant og Amazon Alexa". Det vides endnu ikke, om disse kan bruges i Danmark. Fjernbetjeningen har sponsorerede knapper til Netflix, Amazon og Disney+. En 'Magic Tap' funktion bruger NFC (i fjernbetjeningen) til at lade brugere dele indhold fra NFC-kompatible smartphones. En 'Magic Explorer' funktion (erstatter Magic Link) "leverer informativt indhold relateret til hvad der bliver vist på skærmen, så seerne kan lære mere om skuespillerne, lokationer eller andre elementer i filmen eller serien, som kunne have interesse". En 'Next Picks' funktion anbefaler nyt indhold baseret på brugerens præferencer. Det virker med set-top-bokse samt indbyggede streaming-apps, ifølge LG. LGs webOS er et af flere TV-styresystemer i Europa. Samsung har egen Tizen-platform, mens Sony, Philips, Sharp og TCL samarbejder med Google om Android TV, som snart bliver til Google TV. Panasonic kører sololøb med Firefox OS (MyHomeScreen). I USA er Roku og FireTV de største TV-platforme. Indtil videre er der ikke megen konsolidering at spore indenfor TV-styresystemer. LG præsenterer sine 2021 TV i næste uge på CES 2021.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Snart kan du også spille PlayStation 1, Sega og Atari spil på Apple TV

02 May 2024 |

'Drengen og hejren' er Studio Ghiblis første 4K HDR udgivelse

02 May 2024 |

YouTube overvejer udrulning af pause-reklamer

02 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Amazon i maj

02 May 2024 |

Tiltagene mod kontodeling er begyndt at virke i Danmark

01 May 2024 |

Nye iPads forventes at have "klart bedste OLED tablet-skærme"

01 May 2024 |