Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonC More: HBOs Game of Thrones-nedbrud gav "nærmest eksplosiv vækst" - FlatpanelsDK

C More: HBOs Game of Thrones-nedbrud gav "nærmest eksplosiv vækst"

16 Apr 2019 | Rasmus Larsen |

Når verdens måske mest populære tv-serie ikke kan ses hos HBO selv, så søger seerne mod konkurrerende tjenester. C More fortæller, at de oplevede "nærmest eksplosiv vækst af nye brugere" under HBOs nedbrud.

Salgsrekord hos C More

HBOs streamingtjeneste gik i går ned under premieren på 8. og sidste sæson af Game of Thrones. Tjenesten kom senere på dagen op igen, men til den tid havde mange seere valgt at søge alternativer.

I Danmark har også C More rettighederne til at streame Game of Thrones og tjenesten nød godt af konkurrentens tekniske problemer. På dagen benyttede selskabet lejligheden til at henvise kunder til sin tjeneste, blandt andet på sociale medier.

- "Det var helt vildt at se salget stige så voldsomt i løbet af mandag morgen og formiddag. Det fortsatte støt resten af dagen, hvilket betød, at vi slog vores salgsrekord med en stigning på 30% for en enkelt dag," siger Jens M. Andreasen, salgschef for C More Danmark. "Vores hidtidige salgsrekord for en enkelt dag oplevede vi i december, da vi blev den eneste danske streamingtjeneste med alle otte Harry Potter-film, så det siger meget om kvaliteten af Game of Thrones og dens popularitet."


 Game of Thrones sæson 8


Fleksibilitet til at skifte

Nedbrud på streamingtjenester er ikke ualmindeligt. I dansk sammenhæng er det sket mange gange under store sportsbegivenheder, hvor der er massivt pres på serverne i nogle få timer. En premiere på Game of Thrones svarer på den måde næsten til en live-begivenhed.

Samtidig vidner hændelsen om en ny tv-realitet, som er mere omskiftelig. Før streamingtjenester gjorde indtog, kunne man skifte kanal, men ikke tegne abonnement på nye kanaler indenfor få timer. Med streamingtjenester kan man på få minutter opsige eller søge hen til konkurrenten.

Reuters skriver, at 17,4 mio. amerikanere så afsnittet (heraf 5,6 mio. via streaming), hvilket er flere end de 16,9 mio. der så med under finaleafsnittet i sæson 7. Der findes ikke tilsvarende tal for Norden eller det globale marked. HBO viser serien i over 150 lande.

Kan HBO klare presset, når andet afsnit af Game of Thrones frigives? Det får vi svar på mandag. Sidste afsnit i tv-serien sendes den 20. maj.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Panasonic afslører nye Z90A, Z85A, Z80A OLED og W95A miniLED LCD TV

14 May 2024 |

Panasonics første Smart TV med TiVo lanceres in 24–65"

14 May 2024 |

DRTV gør problematisk login-funktion obligatorisk i september

14 May 2024 |

Imperial har skruet gevaldigt ned for lyden

14 May 2024 |

Nyt Loewe Stellar har MLA OLED og Samsungs Tizen OS

13 May 2024 |

Hvornår du kan forvente OLED i iPad Air, iPad Mini, MacBook Air & MacBook Pro

10 May 2024 |