Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung trækker sig fra UHD Blu-ray markedet - FlatpanelsDK

Samsung trækker sig fra UHD Blu-ray markedet

16 Feb 2019 | Rasmus Larsen |

Efter flere måneders rygter har Samsung nu bekræftet overfor Forbes og AVCesar, at de trækker sig fra UHD Blu-ray markedet. Hvem bliver den næste?

Først Oppo, nu Samsung

Samsung var den første til at springe på vognen og er den anden til at springe af. Samsung følger i Oppos fodspor og har tilsyneladende konkluderet, at det ikke er bestræbelserne værd at engagere sig i UHD Blu-ray markedet.

Rygterne begyndte at cirkulere sidste år, men dengang ville Samsung ikke kommentere på sagen. At selskabet ikke introducerede nye afspillere på IFA 2018 eller CES 2019, var brænde på målet.

Samsung havde oprindeligt planlagt at introducere to nye UHD Blu-ray-afspillere i 2018, men den plan blev senere skrinlagt. På CES 2019 i januar oplyste Samsung overfor Flatpanels, at ”nuværende afspillere er ved at blive udfaset og ingen nye produkter er annonceret”. Forbes beretter, at Samsung havde en enkelt high-end afspillere på programmet for 2019, men at lanceringsplanerne nu er droppet og at Samsung ”ikke længere vil lave nogen nye modeller af 4K Blu-ray-afspillere”. AVCesar skriver, at også konventionelle HD Blu-ray-afspillere udfases.

Blu-ray organisationen fastholder, at UHD Blu-ray-formatet er en succes, men med to prominente spillere, Oppo og Samsung, ude af billedet, er det svært at tilslutte sig den opfattelse. Det giver i stedet anledning til at fundere over, hvem der står næst i køen. LG? Microsoft Xbox? Sony?


Samsung M9500 UHD Blu-ray player


Hvad nu, HDR10+?

Timingen er besynderlig. Samsung har i noget tid forsøgt at etablere HDR10+ som et licensfrit alternativ til Dolby Vision, og Blu-ray var en af to affyringsramper til at muliggøre afspilning af HDR10+. De første skiver i HDR10+ er i disse måneder ved at rulle ud på markedet.

Andre selskaber vil fortsat sælge UHD Blu-ray-afspillere med HDR10+ support, med Panasonic som stærkeste aktør. Panasonic er dog også begyndt at implementere Dolby Vision i sine afspillere. HDR10+ tilbydes desuden af Pioneer, der producerer high-end UHD Blu-ray-afspillere i små partier, samt Oppo, der har trukket sig fra disc-markedet. Det fordrer spørgsmålet: Hvorfor skulle studier udgive skiver i HDR10+ fremover?

Den anden lanceringsrampe for HDR10+ er streaming og selvom HDR10+ måske kan udbygge sin tilstedeværelse på dette område, gør de seneste udviklinger på markedet næppe opgaven lettere.

- Kilde: Forbes and AVCesar

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |