Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG udvikler 21:9 TV med bevægelige højttalere der ændrer billedformat - FlatpanelsDK

LG udvikler 21:9 TV med bevægelige højttalere der ændrer billedformat

18 Dec 2018 | Rasmus Larsen |

LG har udviklet en tv-skærm, som kan skifte imellem billedformater på 21:9, 16:9 og 4:3, afhængigt af indholdet. Det fremgår af en patentansøgning, der er blevet indsendt i år, og som mediet LetsGoDigital har gravet frem.

Men er det et ægte produkt?

Det skal først understreges, at der på nuværende tidspunkt udelukkende er tale om en patentansøgning, men det står dog klart, at LG har puslet med konceptet – og tilsyneladende ret seriøst. Patentansøgningen, der blev indleveret i maj 2018 og offentliggjort sidste måned, er meget detaljeret og indeholder adskillige illustrationer (inkluderet her i originalt format) af tv’et fra nærmest alle vinkler.

Vi er nok alle bekendte med sorte bjælker på tv-skærme. Eftersom film typisk optages i meget bredt format, ofte kaldet 21:9 i tv-terminologi (2.35:1 eller endnu bredere i biografen), så har en tv-skærm i 16:9-format sorte bjælker i top og bund under filmfremvisning. Før i tiden blev tv-programmer desuden optaget i 4:3-format, hvilket på moderne tv-skærme medfører sorte bjælker på hver side af billedet.


 LG 21:9 TV med bevægelige højttalere


LGs patentansøgning beskriver, hvordan en tv-skærm kan have to højttalere, som fysisk kan bevæge sig i begge retninger, så den synlige del af skærmen udvides eller begrænses til at matche billedformatet i videoindholdet.

- ”This design is for a television receiver with two plate-shaped speakers moving left and right depending on the aspect ratio of the content being played in front,” fremgår det af patentansøgningen. “When playing content showing in a 4:3, 16:9 or 21:9 aspect ratio, display appears between the speakers,”

Den beskriver sågar, hvordan begge højttaler kan rykke mod højre side af skærmen. Selskabet forestiller sig, at det kan være praktisk i forhold til at fremvise information eller grafik, når skærmen ikke er i brug.


 LG 21:9 TV med bevægelige højttalere


Patentansøgningen indeholder ingen referencer til typen af skærmteknologi. Det må formodes, at princippet teknisk kan fungere med både LCD og OLED.

Det er første gang, at vi har hørt om konceptet, men det er naturligvis langt fra givet, at selskabet rent faktisk lancerer et produkt. Det er dog værd at pointere, at patentansøgningen er indsendt på vegne af LG Electronics IP-center i Seoul. LG Electronics er selskabets afdeling for forbrugerelektronik, hvorimod LG Display er selskabets afdeling for skærmproduktion, hvor man ofte fremviser futuristiske skærmkoncepter år forud for lancering. Får vi et 21:9 TV at se på CES? Hvem ved – men vi får snart svaret.


 LG 21:9 TV med bevægelige højttalere

- Source: LetsGoDigital, WIPO

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Store sport-broadcastere dropper 4K til fordel for 'forbedret HD'

29 Apr 2024 |

Samsung LED-skærme erstatter projektorer i nyt Hollywood HDR-studie

29 Apr 2024 |

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |