Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFormel 1 vil lancere egen streamingtjeneste næste år - FlatpanelsDK

Formel 1 vil lancere egen streamingtjeneste næste år

23 Oct 2017 | Rasmus Larsen |

Streamingtjenesten vil blive rullet ud i forbindelse med næste sæson i 2018. Kunder kan dermed se motorsport på egne vilkår, lyder det fra selskabet, som har afsløret planerne overfor Autosport.

Formel 1 streamingtjeneste

Fans af motorsport har længe sukket efter en måde, hvorpå de kan streame F1 på fleksibel vis uden at abonnere på en stor tv-pakke. Under nyt ejerskab (Liberty Media) vil Formula 1 gøre det muligt.

"Vi ville være forsømmelige, hvis vi valgte en anden retning.”
- "Vi har en forpligtelse overfor vores fans, helt ærligt, til at sikre, at de har adgang til vores indhold på enhver måde, de ønsker," sagde Sean Bratches, F1's kommercielle chef, til Autosport. "Vi ville være forsømmelige, hvis vi valgte en anden retning.”

Selskabet bygger selv streamingplatformen, hvilket vil gøre det muligt at tilbyde Formel 1 til kunder udenom tv-kanaler og tv-distributører. Prisen blev ikke afsløret, men det blev nævnt, at streamingtjenesten skal rulles ud til starten af næste sæson i 2018.

Som altid vil der dog være undtagelser, da eksisterende kontrakter kan give tv-udbydere eksklusive rettigheder i visse regioner. Selskabet pegede bl.a. på Storbritannien, hvor Sky har rettigheder i en del år frem. NBC i USA valgte ikke at forlænge rettighederne pga. planerne om at gå solo. I Danmark har MTG (TV3-netværket) rettighederne til Formel 1 frem til og med 2018.

- "Vores mål er at skabe direkte-til-forbruger-platforme, som involverer fans og som bygger på vores aktiver – uanset om det er live-ræs, arkiv eller data,” lød det.

Der blev ikke kommenteret på billed- og lydkvalitet samt supporterede platforme.

Formula 1 er ikke den første sportsliga, som tager sagen i egen hånd. Selvom sport i Danmark stadig sælges fortrinsvis igennem tv-pakker, kan man i USA i stigende grad kan købe ”season pass” til adskillige ligaer.

- Kilde: Autosport

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Hvornår du kan forvente OLED i iPad Air, iPad Mini, MacBook Air & MacBook Pro

10 May 2024 |

Disney+ begynder at lave mixed reality Marvel-indhold

10 May 2024 |

Ny 'Ringenes Herre: The Hunt for Gollum' film får premiere i 2026

10 May 2024 |

Danske startpriser på 2024 Philips OLED og LCD TV

09 May 2024 |

Prime Video vil udrulle pause-reklamer

09 May 2024 |

Opgraderet Matter Casting udfordrer AirPlay og Chromecast

09 May 2024 |