Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLoewe: Modulære "wallpaper OLED" koncepter - FlatpanelsDK

Loewe: Modulære "wallpaper OLED" koncepter

05 Sep 2017 | Rasmus Larsen |

Loewe præsenterede på IFA-messen 3 koncepter af det unikke ”wallpaper OLED”, hvoraf to stod på en stand. Højttalere var separeret og al elektronik var rykket ned i en ekstern boks, som kunne håndtere flere TV samtidig.

Loewe OLED X

Tyske Loewe har allerede et omfattende program af OLED-tv. Selskabet er nu begyndt at eksperimentere med, hvordan LG.Displays ultratynde ”wallpaper OLED” kan omsættes til et forbrugerprodukt.

På IFA-messen fremviste selskabet 3 koncepter under fanen ’OLED X’, alle designet af Bodo Sperlein. Det ene hang på væggen - ligesom LGs W7 ”wallpaper OLED” - mens de to andre stod på hhv. gulv- og bordstand.

Loewe OLED X


Loewe OLED X


Fordi al elektronik er isoleret fra skærmen, er OLED-panelet nærmest papirtyndt og kan hænge fast kun vha. magneter. Bagsiden på de to fritstående skærme var prydet af uld.

- ”The future of television is breathtakingly delicate. The ultra-flat screen has an almost floating quality. The modular design concept with individual components – OLED displays, features and soundbar – can be mixed and matched,” lød det fra selskabet.

Loewe oplyste, at der på nuværende tidspunkt er tale om koncepter, som dog er fuldt funktionelle. FlatpanelsDK så bl.a. apps og tv-kanaler, foruden videosekvensen, som ses på fotos her i artiklen.

Loewe OLED X



Elegant kabelføring til elektronikboks

Elektronikboksen var pakket ind i en trækasse, hvortil alle stik og højttalere kunne tilsluttes. Der var ikke højttalere i skærmene – de skulle tilsluttes til boksen. Skærmene kunne også tilkobles Loewe trådløse lydplatform.

Boksen er på nuværende tidspunkt teknisk i stand til at levere billedsignal til to skærme i hjemmet samtidig, tilføjede en talsperson fra selskabet. Både videosignal og strøm løber i samme kabelføring fra boks til skærm.

Alle tre skærme var 65-tommer store. LG.Display laver også wallpaper OLED i 77 tommer.

Loewe OLED X



Modulære tv-skærme

De 3 koncepter skulle demonstrere, hvordan det ultratynde og lette ”wallpaper OLED”-panel kan muliggøre modulære tv-skærme. ”Mix og match” imellem TV og lyd, sagde Loewe.

Samsung er også begyndt at flytte en portion elektronik og stik til en ekstern boks, men de bruger i stedet LCD-teknologi, hvilket betyder, at skærmen stadig er rigid og forholdsvis tung.

Hvad Loewes langsigtede planer er, forblev usagt, men selskabet har før fremvist koncepter på IFA og efterfølgende lanceret dem i en form, der egner sig til forbrugermarkedet.

Traditionsrige Loewe, der promoverer sig på, at de opfandt tv’et, er ved at kæmpe sig tilbage fra et smertefuldt forløb, hvor selskabet gik i betalingsstandsning. Til opgaven har Loewe udset sig OLED-teknologi som omdrejningspunkt for tv-skærme. Selskabet har allerede lanceret adskillige modelserier bygget på OLED - fra bild 3 til bild 9.



Loewe OLED X

Loewe OLED X

Loewe OLED X

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |