Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFranske biografer går til angreb på Netflix ved Cannes-filmfestival - FlatpanelsDK

Franske biografer går til angreb på Netflix ved Cannes-filmfestival

15 May 2017 | Rasmus Larsen |

Linjerne mellem den gamle garde og Netflix bliver trukket skarpt op i disse år. Netflix medbringer i overmorgen sine to første film til Filmfestivalen i Cannes, men franske biografejere vil fra næste år kræve, at film skal vises bredt i biografen for at kunne blive taget i betragtning. Det skriver Variety.

Ballade i Cannes

Vil verdens mest prestigefyldte udstillingsvindue for spillefilm i fremtiden beholde sin titel som filmfestival eller blive reduceret til en biograffestival? Amerikanske Netflix er i denne uge blevet hovedperson i den fortælling.

Netflix medbringer for første gang film – ’Okja’ og ’The Meyerowitz Stories’ – til Filmfestivalen i Cannes, som slår dørene op på onsdag den 17. maj.

Biografejere frygter, at Netflix vil ramme dem, hvor det gør mest ondt
Det har skabt røre blandt særligt de franske biografejere, der frygter, at Netflix vil ramme dem, hvor det gør mest ondt, og nedbryde den nuværende ”vindue”-model, hvor film først udgives eksklusivt i biografen og senere i stuerne. Biografejernes brancheforening har derfor krævet Netflix’s to film udelukket fra festivalen.

Netflix frigiver som bekendt sine film til streaming på samme tidspunkt globalt. De har før sagt, at man er ikke afvisende overfor, at film også skal vises i biografer, så længe premieren sker samtidig. Forholdene i Frankrig kompliceres dog af, at det ved lov er dikteret, at der skal gå 36 måneder fra en film får biografpremiere til den må vises på abonnementstjenester i hjemmet.

Okja


Ny regel kan udelukke Netflix

Netflix’s to film – ’Okja’ og ’The Meyerowitz Stories’ – forbliver nomineret i år, men franske biografejere har fået presset igennem, at for fremtiden skal film vises i franske biografer, hvis de skal tages i betragtning ved Filmfestivalen i Cannes.

- “Any film that wishes to compete in competition at Cannes will have to commit itself to being distributed in French movie theaters,” lyder det i en udtalelse fra Filmfestivalen i Cannes.

Selvom festivalen ikke nævner Netflix ved navn, står det klart, at særreglen er rettet direkte mod det amerikanske selskab, der i starten blev ignoreret af den etablerede branche, men nu står til at vende op og ned på filmbranchens forretningsmodel.

- “The establishment closing ranks against us. See Okja on Netflix June 28th. Amazing film that theatre chains want to block us from entering into Cannes film festival competition,” sagde Reed Hastings, direktør for Netflix, med reference til Cannes.

Læs også: Netflix skyder sin storstilede filmsatsning i gang

Netflix havde i 2015 filmen ‘Beasts of No Nation’ nomineret ved filmfestivaler, men 2017 markerer året, hvor streamingkæmpen for alvor skyder sin filmsatsningen igang. Foruden ’The Meyerowitz Stories’ senere i maj og ’Okja’ i juni, vil de bl.a. i denne måned give premiere til ’War Machine’ med Brad Pitt i hovedrollen og i december ’Bright’ med Will Smith i hovedrollen.

- Kilde: Variety

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |