Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNy DR-chef: Opgør med kanal-fundament, fokus på DR TV streaming - FlatpanelsDK

Ny DR-chef: Opgør med kanal-fundament, fokus på DR TV streaming

11 May 2017 | Rasmus Larsen |

Den nye mediedirektør vil tage opgør med ”broadcast-fundament”, altså tv-kanaler, i DR. Der skal i stedet mere fokus på streamingtjenesten DR TV, som på sigt kan blive ”hovedindgang” til DR. Sådan lyder det i et interview til Mediawatch.

Fokus på streaming

Sidder du troligt og venter på, at DR1 sender det næste afsnit af Matador i HD? Så spilder du formentlig din tid. De første 7 afsnit kan allerede streames i HD-kvalitet på DR TV.

Det er vel nok symptomatisk for den model, som DRs tv-afdeling i dag er bygget på. Der sendes – eller ”broadcastes” – noget på en specifik tv-kanal, en specifik dag og på et specifikt tidspunkt. Det er sådan vi kender DR. Streamingteknologien har imidlertid potentialet til at slippe det hele fri, så du kan se med når som helst og hvor som helst.

"Ikke er svært at forestille sig, at DR TV bliver en "hovedindgang" til DR."
- "Vi har meget fokus på, at DR TV bliver mere og mere vigtig for os, og at publicering og indhold på DR TV skal ind i en ny tid," siger Henriette Marienlund, mediedirektør DR, til MediaWatch og uddyber, at ”DR kigger ind i en fremtid, hvor det ikke er svært at forestille sig, at DR TV bliver en "hovedindgang" til DR.”

Henriette Marienlund tiltrådte som mediedirektør i DR den 1. april 2017.


DR TV på Apple TV


Omrokering i organisationen

For at muliggøre dette omrokeres organisationen, så DR TV ligger højere oppe i hierarkiet. I dag indeholder DR TV det samme indhold, som DR-kanalerne sender, men en løsning, der luftes, kan blive at købe indhold direkte til DR TV.

DR-kanalerne skal naturligvis ikke nedlægges, men streaming og digitalt tv skal optrappes.

- "Meget af det, vi har lavet, har taget udgangspunkt i en gammel flow-verden, hvor man har nogle a-planer og c-planer og tænker i seere hen over dagen, men folk forbruger simpelthen indhold på en helt anden måde på streaming. Det er det, jeg gerne vil prøve at understøtte og sige, at vi skal på DR TV ikke kun spejle, hvad der er godt i broadcast, vi skal ud og finde ud af, hvilke behov der er her og imødekomme det, for det er nogle andre (behov, red.) end på broadcast," siger Henriette Marienlund til MediaWatch.

Streamingtjenesten DR TV kan i dag ses på Apple TV, Chromecast, PlayStation 3 og 4, Smart TV med HbbTV, iOS, Android samt PC/Mac. Det er inkluderet i den årlige medielicens.

- Kilde: MediaWatch

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 May 2024 |

Nu i 4K/HDR: The Departed, Trainspotting, Den grænseløse, Farven lilla, Ran

03 May 2024 |

TV 2 Play hæver priserne

03 May 2024 |

Første enhed med Google TV's nye 'magiske' knap afsløret

03 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i maj

02 May 2024 |

Snart kan du også spille PlayStation 1, Sega og Atari spil på Apple TV

02 May 2024 |