Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNintendos nye spilkonsol ligner en succes - FlatpanelsDK

Nintendos nye spilkonsol ligner en succes

01 May 2017 | Rasmus Larsen |

Nintendo oplevede vild succes med Wii og sidenhen stor fiasko med Wii U. Det japanske selskab var derfor presset forud for lanceringen af den seneste konsol. De første salgstal peger på, at 'Switch' er en succes.

”The fastest selling console”

Nintendo kalder Switch “the fastest selling console”, som de har skabt. Det er bemærkelsesværdigt, når man sammenligner med Wii-konsollen, der trak fra både PlayStation 3 og Xbox 360 i sin tid. Der er i alt solgt over 100 mio. Wii-konsoller.

Mange observatører tvivlede på at Nintendo kunne gentage kunststykket fordi efterfølgeren Wii U floppede totalt i konkurrencen med PS4 og Xbox One. Produktionen af Wii U blev droppet i slutningen af 2016 og der blev solgt færre end 14 mio. eksemplarer i alt.

Det er derfor positivt at kunne notere sig, at Nintendo tilsyneladende er tilbage i kampen. Den nye Switch-konsol, som kan tilsluttes tv-skærmen og tages med på farten, er i sin første måned på markedet (marts 2017) nået ud i hænderne på 2,74 mio. kunder. Det bekræfter Nintendo ved sin regnskabsfremlæggelse for 1. kvartal 2017.

Det er på baggrund af disse tal, at Nintendo kalder den sin hurtigst sælgende konsol hidtil. De regner med at have solgt yderligere 10 millioner Switch-konsoller ved udgangen af marts 2018.

Nintendo Switch


Zelda til alle

Salgstallene betyder i øvrigt, at der er solgt flere Switch-konsoller i den første måned end der blev solgt Wii U-konsoller over det første år.

Det er efter alt at syne Nintendos eget spilunivers, som driver værket. Der blev i første måned solgt 2,76 mio. eksemplarer af ’Zelda: Breath of the Wild’ til Switch. Altså 20.000 flere eksemplarer end antallet af solgte konsoller.

Nintendo har stadig svært ved at producere nok Switch-konsoller til at dække efterspørgslen, men den virkelige test består i om de kan holde kadencen henover de kommende år. Switch har hverken 4K eller HDR, som de nye PlayStation og Xbox-konsoller, men Switch ser ud til at have den særlige Nintendo-magi, som fans har savnet. Nintendo Switch står pt. til ca. 2.750 kroner.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |