Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonRapport: 50.000 danskere abonnerer på ulovlige tv-pakker - FlatpanelsDK

Rapport: 50.000 danskere abonnerer på ulovlige tv-pakker

30 Mar 2017 | Rasmus Larsen |

Omkring 50.000 danskere abonnerer på ulovlige tv-pakker via enten kortdeling eller streaming, vurderes det i en rapport fra NCP. Bagmændene tjener angiveligt mange millioner på de ulovlige tv-tilbud.

Ulovlige tv-pakker

Der er netop faldet fængselsdom i en sag om kortdeling af satellit-tv i Sønderjylland. Her delte mindst 30 personer et abonnement til satellit-tv.

Omfanget af denne type snyd er dog langt større, vurderer organisationen Nordic Content Protection, som er en antipirat-organisation, der arbejder på vegne af tv-udbyderne.

”De kriminelle har brugt det offentlige postvæsen til at sende annoncer ud til over en million svenske husstande”
Inkluderer man både kortdeling og streaming betaler over 50.000 danskere for ulovlige tv-pakker, mener NCP. Hvad angår streaming, så er der vel og mærke tale om salg af tv-abonnementer, hvor udbyderen ikke har rettighederne til tv-kanalerne.

NCP estimerer, at bagmændene årligt tjener 90 mio. kroner på de ulovlige tjenester. Skulle samtlige personer konverteres til at betale for en lovlig tv-pakke, ville tv-selskaberne få yderligere 478 mio. i kassen årligt, ifølge rapporten. Tallet fremkommer baseret på en gennemsnitlig abonnementspris på 797 kroner månedligt.

- ”De kriminelle bruger alle tilgængelige platforme til at nå deres kunder. Penge er den drivende kraft, og de annoncerer overalt. Der er for eksempel en sag i Sverige, hvor de kriminelle har brugt det offentlige postvæsen til at sende annoncer ud til over en million svenske husstande,” siger Anders Braf fra NCP til Berlingske.

Det estimeres, at tallet i Sverige er helt oppe på 250.000. Det er primært sportsinteresserede mænd, som benytter sig af de ulovlige tilbud, forlyder det.


Streaming vil overhale kortdeling

Den ulovlige aktivitetet har historisk været domineret af kortdeling – eller cardsharing – men streaming er ved at overhale, lyder det.

I 2016 blev der identificeret mere end 150 hjemmesider, som udbød nordiske tv-pakker uden at have rettighederne til indholdet. De tager ofte signalet fra et lovligt abonnement og videredistribuerer det via streaming ud til folk, som er villige til at betale. Fordelen for ”kunden” er, at det er betydeligt billigere end at købe igennem de lovlige tv-udbydere.

Det tilføjes afslutningsvis, at det lokale politi har optrappet arbejdet med at optrevle de ulovlige netværk i Sverige og Danmark, mens Finland og Norge stadig forholder sig relativt passive.

- Kilde: Berlingske, NCP-rapport

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |