LG bringer Dolby Atmos til SJ9 soundbar og alle nye OLED-tv - FlatpanelsDK
LG Dolby Atmos soundbar

LG bringer Dolby Atmos til SJ9 soundbar og alle nye OLED-tv

10 Jan 2017 | Rasmus Larsen |

LG gik sidste år sammen med Dolby om at indbygge Dolby Vision-billedformatet i en række skærme. I år udvides samarbejdet til også at omfatte Dolby Atmos-lyd, som kommer i ny SJ9 soundbar og samtlige OLED-tv.

SJ9 Dolby Atmos soundbar

Atmos-lydsystemet kendes primært fra biograferne, men Dolby arbejder på at få det ud i stuerne. Normalt forbindes det med en voldsom opsætning af højttalere, men systemet er ifølge Dolby designet til at være fleksibelt; fra stereo til omfattende surround-opsætninger.

LG lancerer i år SJ9 soundbaren, som kan tilsluttes til hvilken som helst tv-skærm. Den har indbyggede højttalere, der sender lyden i tre retninger.

LG SJ9 Dolby Atmos soundbar


- “Udover sidevendte og fremadrettede højtalere har SJ9 også opadrettede højtalere, så du får en multi-dimensional lyd, der også kan opfanges i højden. Med Dolby ATMOS-teknologien behandles lyden i individuelle kanaler og sendes særskilt ud i de forskellige højtalere. Alt dette betyder, at LG SJ9 fungerer som et 5.1.2-system,” skriver LG.

FlatpanelsDK fik kortvarigt mulighed for at høre soundbaren på CES og den leverer kraftfuld lyd fra den kompakte kasse. Den kan godt imitere lyd fra loftkanalen, men ligesom vi oplevede i testen af Samsungs ditto, er separationen af lyd oppefra ikke helt skarp. Det er svært at afgøre om loftlyd kommer forfra, bagfra, venstre eller højre.

SJ9 tilsluttes direkte til f.eks. UHD Blu-ray-afspilleren via HDMI og med et nyt HDMI-kabel videre til tv’et. Den har naturligvis “4K passthrough”.

LG SJ9 Dolby Atmos soundbar


Atmos i 2017 OLED-tv

LG og Dolby har desuden arbejdet på at integrere Atmos-lyd i samtlige 2017 OLED-skærme lige fra den billigste B7 til den imponerende “wallpaper” W7.

På W7 får man en separat soundbar med i pakken, hvor der er kræset for detaljer og lyden. Når soundbaren tændes kører to enheder i hver side automatisk op. Vi hørte højttaleren og den spiller godt taget størrelsen i betragtning. Overordnet har den samme karakteristika som den separate SJ9, som vi beskrev ovenfor.

LG W7 Atmos soundbar


LG G7 og E7 OLED ligner sidste års modeller udseendemæssigt. De har stadig indbyggede soundbarer i bunden og de understøtter nu Atmos - dog kun i stereo. Vi fik også G7 demonstreret og Atmos giver en effekt, men den er dog ikke sammenlignelig med W7.

Endelig har C7 og B7 mere beskedne stereo-højttalere indbygget, som også understøtter Atmos. Dem hørte vi ikke.

For at opleve Atmos-lyd skal du naturligvis have film med et Atmos-lydspor. Det leveres typisk på Blu-ray, men endnu ikke streamingtjenester og tv-kanaler.

LG W7 Atmos soundbar


En række billigere soundbarer

Herudover lancerer LG to nye soundbarer uden Atmos-lyd. De hedder SJ8 og SJ7.

- “LG SJ8 er den stilrene soundbar, der passer særligt godt til elegante og smalle tv-modeller. Enheden er 38 mm høj og udstyret med et 4.1-system på hele 300 watt samt sidehøjtalere, der giver en dyb og naturlig surround-effekt. SJ8 har desuden 4K-gennemløb,” said LG.

LG SJ7 er en slags fleksibel løsning, som kan skilles ad og fungere som separat trådløs højttaler.

- “SJ7 Sound Flex er en helt unik løsning, der kan deles i to og anvendes enten som soundbar, front- og baghøjtalere eller som bærbar Bluetooth-højtaler. Når delene er sat sammen til soundbar, får du et 2.1-system på 320 watt. Adskilt udgør delene et surround-system med front- og baghøjtalere på 140 watt hver. Og som bærbar Bluetooth-højtaler har S70 et output på 30 watt og det genopladelige batteri en batteritid på 40 timer.”

LG SJ8, SJ7, SJ5R


Endelig lanceres SJ6, SJ5 og SJ4, SJ3, SJ2 og SJ1 soundbarer.

- “Derudover kan LG annoncere tre nye produkter i midtersegmentet, herunder SJ4 på 300 watt, SJ5 på 320 watt, SJ5Y på 420 watt med trådløse baghøjtalere samt SJ6 med Google Cast på 320 watt. Alle modellerne har 4K-lyd. I entry-level segmentet findes desuden tre forskellige modeller: SJ1 med Bluetooth, optisk tilslutning og et output på 40 watt; den kompakte SJ2 med trådløs basisenhed, Bluetooth og et output på 160 watt; samt SJ3, der også har Bluetooth og trådløs basisenhed og et output på hele 300 watt.”

De nye soundbarer fra LG lanceres senere i 2017. Priserne kendes ikke.Del på:


Flere nyheder

Dunkirk

Christopher Nolan kritiserer skarpt Netflix's filmsatning

20 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
Bedste mediebokse

Guide: Bedste mediebokse til HBO, Netflix, TV2 Play, Viaplay m.fl.

19 Jul 2017 | Flatpanels |
HLG HDR on LG 2016 OLED

LG 2016 OLED har fået HLG HDR support med seneste opdatering

19 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
Dolby Cinema

Dolby og partnere har åbnet Dolby Cinema nummer 100

18 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
Netflix

Netflix: Internet TV kan "genoplive filmindustrien"

18 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
Ataribox spilkonsol

Kommende Atari spilkonsol vil byde på klassiske og nye spil

17 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
2017 TV SHootout

LG OLED kåret 'King of TV' for 4. år i træk ved TV Shootout

14 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
Sony Android TV

Alexa kan styre Sony Android TV før Google Assistant kan

14 Jul 2017 | Rasmus Larsen |