Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix, HBO, LEGO m.fl. klar på Google's Daydream VR-platform - FlatpanelsDK

Netflix, HBO, LEGO m.fl. klar på Google's Daydream VR-platform

12 Dec 2016 | Rasmus Larsen |

Google har ambitioner om at gøre ‘Daydream’ til platformen indenfor virtual reality – og den har fået en stærk start. Daydream har nu VR-apps fra Netflix, HBO, YouTube og NextVR for at fremhæve nogle af de største samt spil såsom LEGO og Need for Speed.

Mange af de store navne

Der er Oculus Rift, HTC Vive, PlayStation VR og Samsung Gear VR. Ingen af dem kan dog prale af en lige så omfattende portefølje af video-apps, som Google Daydream lanceres med fra start.

YouTube, Google Play Film, Littlestar, Jaunt VR, Within og Hulu landede i november. I denne måned er Netflix, HBO Now, HBO Go og NextVR tilføjet til kataloget. Få af disse tjenester er officielt lanceret i Danmark og der er vel og mærke ikke tale om den nordiske HBO Nordic, men den stærke opbakning viser, at selskaberne er klar til at støtte op om den nye teknologi.

Netflix VR på Google Daydream


Netflix placerer dig i hyggelige og rustikke stueomgivelser, hvor du sidder i en sofa og betragter en storskærm. Netflix tilbyder vel og mærke endnu ikke indhold i ægte virtual reality. Der er i stedet tale om virtuelle omgivelser - som du kan kigge rundt i - og en flad skærm på væggen.

HBO har i stedet skabt en slags hjemmebiograf, hvor man placeres i virtuelle lænestole og betragter et lærred for enden væggen. Her kan man se de seneste afsnit af ’Game of Thrones’ eller hvad hjertet begærer. Ligesom hos Netflix, er der ikke tale om ægte VR-indhold. Kun omgivelserne er 3-dimensionelle.

HBO på Google Daydream


NextVR app’en tilbyder derimod ægte VR-indhold (og mere simple 360-graders videoer), herunder sport, koncerter og live-VR.

Amazon, der er på vej til Danmark, har endnu ikke lanceret en app på nogen virtual reality-platform.

Ud over de nye video-apps, er der er bunke nye spil, som tæller bl.a. ’LEGO BrickHeadz Builder VR’, ’Gunjack 2: End of Shift’, ’Layers of Fear: Solitude’, ’Wands’, ’Underworld Overlord’ og ’Need for Speed No Limits VR’.




Den bedste VR-platform til video?

Google lægger stærkt fra land med Daydream og ambitionen om at udbygge et fuldt økosystem for virtual reality. Ud over Daydream-platformen, sælger Google Daydream View-headsettet.

Det er i øvrigt bemærkelsesværdigt, at få af disse tjenester er tilgængelige på konkurrerende platforme. Netflix og NextVR er eksempelvis kun tilgængelige på Samsung Gear VR – ikke engang Oculus Rift. HBO er eksklusiv på Daydream. Det samme er YouTube og Google Play Film.

Google annoncerede Daydream-platformen i may 2016 sammen med en specifikation, som telefoner skal følge for at være kompatible. I oktober præsenterede Google så Daydream View VR-brillen. Det er såkaldt “mobil VR”, hvor man i brillen indskyder sin telefon.

Daydream View sælges i Danmark for 1200 kroner.

- Kilde: Google

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Hvornår du kan forvente OLED i iPad Air, iPad Mini, MacBook Air & MacBook Pro

10 May 2024 |

Disney+ begynder at lave mixed reality Marvel-indhold

10 May 2024 |

Ny 'Ringenes Herre: The Hunt for Gollum' film får premiere i 2026

10 May 2024 |

Danske startpriser på 2024 Philips OLED og LCD TV

09 May 2024 |

Prime Video vil udrulle pause-reklamer

09 May 2024 |

Opgraderet Matter Casting udfordrer AirPlay og Chromecast

09 May 2024 |