Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDK4 forbliver i YouSee's grundpakke efter politisk pres - FlatpanelsDK

DK4 forbliver i YouSee's grundpakke efter politisk pres

23 Jun 2016 | Rasmus Larsen |

YouSee havde planer om at fjerne DK4 fra grundpakken, men Folketinget reagerede kraftigt på beslutningen. Efter politisk pres har YouSee besluttet at beholde DK4 indtil i hvert fald udgangen af 2018. Der lægges stadig op til at DK4 kan blive en del af public service-puljen.

DK4 bliver i grundpakken

Folketinget opfordrer private tv-udbyderne til at tilbyde frit valg af tv-kanaler, men i samme åndedræt forsøger de at diktere, hvilke tv-kanaler private udbydere skal have i grundpakken.

DK4 har været omdrejningspunkt for at mærkværdig tovtrækning imellem YouSee og Folketinget. YouSee ville gerne fjerne kanalen fra grundpakken, men det faldt ikke i god jord hos politikerne, der mener, at DK4 producerer dansk public service, selvom de ikke er en del af public service-aftalen.

Efter politisk pres har YouSee nu droppet de tidligere planer og i stedet besluttet at beholde DK4 i grundpakken indtil i hvert fald udgangen af 2018.

- ”Jeg kan bekræfte, at DK4 forbliver i YouSee grundpakken,” siger Frederik Stentoft Berling, Kommunikationspartner hos TDC til FlatpanelsDK.

SIFA TV Bingo på DK4


DK4 leverer public service

Hos Dansk Folkeparti er man tilfreds med, at YouSee har ombestemt sig.

- ”Det (DK4, red) er en lille, dansksproget nichekanal, der leverer public service-programmer, som DR faktisk ikke leverer, selv om de måske burde være forpligtet til det. DK4 gør noget godt, både for tv og for det kulturelle i Danmark,” siger Morten Marinus, Dansk Folkepartis medieordfører til Ritzau.

Folketinget havde lagt op til, at såfremt YouSee alligevel valgte at fjerne DK4 fra grundpakken, ville man overveje at tildele en andel af DR’s public service-midler til kanalen, ligesom det er sket med Radio24Syv. Det er stadig i kortene.

YouSee er nemlig indtil videre kun gået med til at beholde DK4 i grundpakken indtil udgangen af 2018. Det nye medieforlig skal træde i kraft i 2019. Til den tid kan DK4 meget vel få andel i public service-puljen, hvis det står til Dansk Folkeparti.

- ”Herefter må vi se, om vi kan hjælpe dem på en eller anden måde. Det kunne være en forhøjelse af public service-puljen,” siger Morten Marinus til Ritzau.

- Kilde: YouSee og Ritzau

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 May 2024 |

Nu i 4K/HDR: The Departed, Trainspotting, Den grænseløse, Farven lilla, Ran

03 May 2024 |

TV 2 Play hæver priserne

03 May 2024 |

Første enhed med Google TV's nye 'magiske' knap afsløret

03 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i maj

02 May 2024 |

Snart kan du også spille PlayStation 1, Sega og Atari spil på Apple TV

02 May 2024 |