Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonVLC er landet på Apple TV - FlatpanelsDK

VLC er landet på Apple TV

13 Jan 2016 | Rasmus Larsen |

Den velkendte video-afspiller VLC er landet i tvOS App Store på Apple TV. Det er en fuld version af VLC, som afspiller nærmest ethvert videoformat, kombineret med funktioner, som er unikke for tvOS.

VLC på Apple TV

VideoLAN, selskabet bag VLC, siger, at de har arbejdet på app’en lige siden, at Apple præsenterede den nye Apple TV-boks. Missionen har fra starten været at skabe en app, der kan ”afspille det hele” og de siger, at de næsten er nået i mål.

VLC på Apple TV


VLC hævder, at app’en afspiller nærmest ethvert videoformat, som du kan forestille sig. Idet videofiler ikke kan lagres direkte på Apple TV, og idet en USB-harddisk ikke kan tilsluttes, forbinder VLC i stedet til netværket, hvorfra den kan afspille delte filer (via SMB, UPnP, FTP og Plex).

En anden måde er en såkaldt ”Remote Playback”, hvor VLC viser en IP-adresse på tv-skærmen, som man kan åbne på i browseren på sin PC, hvorefter man kan trække indhold over. Herefter afspilles indholdet på Apple TV. Med denne metode overføres filerne faktisk til hukommelsen i Apple TV og bliver på boksen indtil lagerkapaciteten er brugt op, hvorefter boksen automatisk sletter filerne.

VLC på Apple TV


Det er også muligt at afspille videofiler, der ligger på en specifik URL og Apple TV snakker sammen med VLC på iPhone/iPad, så du kan fortsætte fra hvor du slap på de mobile enheder.

Der understøttes undertekster fra opensubtitles.org (srt, SSA, webVTT m.fl.) og forskellige lydspor. Du kan pause og spole i indhold og navigere i kapitler. Afspilningshastigheden kan også justeres.

VLC siger, at afspilning fra cloud-tjenester ikke er blevet klar til lanceringen. Det følger i en opdatering, som vil gøre det muligt af afspille indhold fra Dropbox, OneDrive og Box.

VLC kan hentes i tvOS App Store nu. App'en er gratis.

VLC på Apple TV


- Kilde: VLC

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Imperial har skruet gevaldigt ned for lyden

14 May 2024 |

Nyt Loewe Stellar har MLA OLED og Samsungs Tizen OS

13 May 2024 |

Hvornår du kan forvente OLED i iPad Air, iPad Mini, MacBook Air & MacBook Pro

10 May 2024 |

Disney+ begynder at lave mixed reality Marvel-indhold

10 May 2024 |

Ny 'Ringenes Herre: The Hunt for Gollum' film får premiere i 2026

10 May 2024 |

Danske startpriser på 2024 Philips OLED og LCD TV

09 May 2024 |