Panasonic afslører DX900 - deres første "UHD Premium" LCD-tv - FlatpanelsDK
Panasonic DX900

Panasonic afslører DX900 - deres første "UHD Premium" LCD-tv

06 Jan 2016 | Rasmus Larsen |

Panasonic har afsløret deres nye flagskib indenfor LCD-skærme. DX900 er det første LCD-tv fra Panasonic, som opfylder UHD Alliance’s strikse krav til billedkvalitet.

Panasonic DX900 med 4K HDR

UHD Alliance blev for lidt over et år siden etableret af producenter, Hollywood-studier, indholdsdistributører og teknologiselskaber for at skabe en “premium” specifikation - og tilhørende logo - for billedkvalitet. Specifikationen tager bl.a. opløsning, HDR, farvepræcision og farverum i betragtning.

Alliancens officielle “UHD Premium” specification er blevet præsenteret på CES 2016 og Panasonic afslører ved samme lejlighed, at deres nye LCD-topmodel DX900 er deres første LCD-tv, som opfylder kravene.

Panasonic DX900” title=


Panasonic siger, at DX900 tager LCD-billedkvalitet ”to places it’s never been before”. Det er første gang, at en ny “Honeycomb”-struktur tages i brug i LED-belysningen for at kunne styre baglyset lokalt i zoner. DX900 kan således præcist styre LED-belysningen i “hundreds of individually controlled lighting zones” som er omhyggeligt afskærmet fra hinanden. Det gør tv'et i stand til at gengive imponerende HDR (high dynamic range), siger de.

Panasonic hævder ydermere, at det har været i stand til at eliminere “glorie”-effekten, som mange nuværende LCD-skærme med local dimming lider af. DX900 kan ramme op til 1000 nits lysstyrke på tværs af panelet. De tilføjer, at tv'et kan gøre det “across a much wider portion of the screen than other HDR screens”.

DX900 kan ydermere gengive et større farverum end konventionelle tv-skærme, hvilket betyder, at farver såsom f.eks. Coca Cola-rød kan gengives korrekt. Panasonic specificerer dog ikke hvor stort et farverum, der er tale om.

Fintunet af Panasonic Hollywood

Ultra HD-skærmen er fintunet af Panasonic Hollywood Lab for at optimere HDR-ydelsen og for at sikre, at skærmen holder sig til filmbranchens standarder. Selskabet siger, at DX900 bogstaveligt talt er bygget til HDR.

Du skal naturligvis bruge indhold skabt i 4K og HDR for at få fuldt udbytte af skærmen, men Panasonic siger, at der også er kræset for gengivelsen af ikke-HDR-indhold. Med en ny HCX+ (Hollywood Cinema eXperience plus) billedprocessor leveres HD-indhold med farver, der er “so accurate that pictures verge on the sort of fidelity only previously possible on hugely expensive professional studio master screens”. Det lader sig gøre med en såkaldt “3D Look up”-tabel med 8000 referencepunkter (40 gange flere end på normale tv-skærme), hvorigennem billedet passerer.

Ud over at have fået UHD Alliance’s stempel, kan DX900 prale af THX’s 4K-certificering.

Panasonic DX900” title=


DX900 kører Firefox OS

DX900 kan naturligvis tilsluttes til diverse bokse via HDMI, inklusiv Panasonic’s første UHD Blu-ray-afspiller UB900 og du kan herudover nyde 4K og HDR-indhold fra streamingtjenester.

Ligesom sidste års skærme, kører DX900 Mozilla’s Firefox OS. Styresystemet er designet omkring brugervenlighed vha. små “nåle”, som kan fastsættes på startskærmen. Fra start finder man Live TV, Apps og Enheder, men man kan fastsætte streamingtjenester og specifikke kanaler efter behag. På nuværende tidspunkt understøttes 4K-streaming fra Netflix og senere på året vil DX900 understøtte HDR fra Netflix.

Med 2016-modellerne får Firefox OS et par nye funktioner, herunder “Web Apps Discovery”. Det betyder i praksis, at skærmen kan køre apps fra det åbne internetbrowser-miljø. Mozilla siger, at de allerede har fået flere partnere med på idéen uden dog at specificere hvem.

En anden ny funktion i Firefox OS er “mobile to TV”, som gør det muligt at sende videoer og billeder fra en mobil eller tablet Firefox-browseren (kun på Android-enheder) over på tv-skærmen trådløst. Denne funktion rulles ud senere i 2016.

Panasonic tilføjer, at DX900 har et kraftfuldt lydsystem indbygget på trods af det slanke design. Der bruges “quad Passive Radiators” som spiller “in sync with the vibration of the TV’s woofer speakers to boost bass”.

Panasonic DX900 kommer i handlen i marts i 58 og 65 tommer. De danske priser er endnu ikke fastsat, men Panasonic Nordic oplyser overfor FlatpanelsDK, at de svenske priser bliver hhv. 44.499 og 55.499 kroner.Del på:


Flere nyheder

Viasat

Viasat hæver prisen med op til 24 kr/md. fra januar 2018

23 Nov 2017 | Rasmus Larsen |
TV til spilkonsollen

Guide: De bedste tv-skærme til spilkonsollen

22 Nov 2017 | Flatpanels |
MPEG2

Waoo udfaser MPEG2 men holder fast i analogt tv

21 Nov 2017 | Rasmus Larsen |
Nolan 4K HDR

7 film af Christopher Nolan udkommer på UHD Blu-ray i december

20 Nov 2017 | Rasmus Larsen |
Black Friday 2017

Black Friday 2017: Bedste tilbud

20 Nov 2017 | Flatpanels |
Polk Audio

Polk Audio melder sin ankomst i Skandinavien

20 Nov 2017 | Rasmus Larsen |
Black Friday 2017

Hvad vi holder særligt øje med på Black Friday 2017

17 Nov 2017 | Flatpanels |
Vimeo

Vimeo streamer nu i HDR og 8K-opløsning

17 Nov 2017 | Rasmus Larsen |