Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonStar Wars: The Force Awakens slår rekorder i første weekend - FlatpanelsDK

Star Wars: The Force Awakens slår rekorder i første weekend

21 Dec 2015 | Rasmus Larsen |

Disney’s første kapitel i det genoplevede Star Wars-univers slår rekorden for mest indtjenende biograffilm i åbningsweekenden i adskillige lande. Den indtjente estimeret $238 mio. dollars alene i USA og estimeret $517 mio. dollars på verdensplan. Filmen slog også åbningsrekorden i Danmark.

Opdatering: Disney siger, at Star Wars alligevel har slået Jurassic World's verdensrekord. Den er åbnet til $529 mio. i åbningsweekenden.

The force is strong with this one

I 2012 købte Disney Lucasfilm for $4.05 milliarder dollars og annoncerede, at de ville genoplive en af verdens mest elskede fiktionsuniverser. Et astronomisk beløb, men allerede nu begynder det at ligne en god forretning.

Med $238 mio. i USA slår The Force Awakens Jurassic World af pinden, der tog rekorden med $208.8 millioner i den første weekend for nylig. Jurassic World er stadig indehaver af den internationale rekord, da den indtjente $525 mio. (mod Star Wars på $517 mio.), men den åbnede også i Kina på premiere. Star Wars åbner først i Kina den 9. januar.

Star Wars The Force Awakens


Filmen har også slået rekorder i USA for største indtjening på en enkelt dag ($120,5 mio), største torsdags-preview ($57 mio.), største IMAX-premiere og bedste december-premiere. I USA stod 3D for 47% af billetsalget, mens IMAX stod for 12%. Den 7. Star Wars-film slog ligeledes rekorder indtjeningsrekorder i Australien, Tyskland, Rusland, Storbritannien og andre lande.

I Danmark er det den mest indbringende film i åbningsweekenden nogensinde.

Antallet af solgte billetter oplyses imidlertid ikke og med de stigende priser på biografbilletter kan tallet meget vel være lavere end tidligere premierer. Den mest indbringende film til dato er Avatar, der trak $2.8 milliarder dollars hjem.

Næste Star Wars-film kommer d. 16. december 2016 med ”Rogue One”, men der er tale om særskilt film, som følger en anden historielinje. Star Wars Episode VIII kommer d. 27. maj 2017.

- Kilde: Disney via Variety (1, 2)

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Ny 'Ringenes Herre: The Hunt for Gollum' film får premiere i 2026

10 May 2024 |

Danske startpriser på 2024 Philips OLED og LCD TV

09 May 2024 |

Prime Video vil udrulle pause-reklamer

09 May 2024 |

Opgraderet Matter Casting udfordrer AirPlay og Chromecast

09 May 2024 |

Danmarks største elektronikbutik åbner på Fyn i år

08 May 2024 |

Disney skruer ned for Marvel-udgivelser

08 May 2024 |