Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFørste Dolby Vision TV sendes i handlen for 860.000 kr. - FlatpanelsDK

Første Dolby Vision TV sendes i handlen for 860.000 kr.

07 Oct 2015 | Rasmus Larsen |

Det er næsten to år siden, at amerikanske Vizio præsenterede deres ”Reference” tv-skærm. Nu kommer den endelig i handlen i 120” for 130.000 dollars eller ca. 860.000 danske kroner. Der kommer også en mindre 65” til 6.000 dollars. Det er de første tv-skærme med understøttelse af Dolby Vision.

Den ultimative skærm?

Vizio fremviste første gang tv’et i januar 2013 på CES-messen og sidenhen er Dolby kommet på banen. De to parter mener, at de har skabt en tv-skærm, der kan være med til at sætte nye standarder.

Vizio Reference


Dolby Vision er Dolby’s bud på en billedstandard, der samler billedteknologier såsom 4K-opløsning, HDR (high dynamic range) og større farverum under én fane. De samarbejder med Hollywood-studierne om at skabe film i Dolby Vision-formatet igennem hele kæden fra kameraet til tv-skærmen.

Skærmen skaber HDR-billedet vha. en bagbelysning med ”local dimming” i 384 zoner, der kan styre lyset på skærmen lokalt. Den maksimale lysstyrke er på 800 cd/m2. Dolby havde oprindeligt sigtet efter en noget højere lysstyrke, men det lader til at Vizio/Dolby stiller sig tilfredse med lidt mindre i deres første tv-skærm til forbrugermarkedet. 800 cd/m2 er sammenligneligt med hvad andre HDR-kompatible LCD-skærme fra f.eks. Samsung og Sony leverer.

Vizio siger, at tv’et desuden kan gengive et større farverum end normalt, uden dog at præcisere hvor meget. De benytter ligesom mange andre ”quantum dot”-teknologi til at opnå den bedre farvegengivelse. Vizio sagde egentlig i sin tid, at skærmen nærmede sig det meget store Rec.2020 farverum, men de har sidenhen fjernet alle referencer til dette på deres side. En anden nyhed er muligheden for at gengive indhold i op til 120 billeder per sekund – også kaldet HFR (high frame rate).

Vizio Reference


Kunder i USA vil have adgang til nogle ganske få filmtitler i 4K HDR-kvalitet via filmlejetjenesten Vudu. Her finder man indtil videre The Lego Movie, Edge of Tomorrow, Man of Steel, Live Die Repeat og Mad Max. Flere titler følger fra Netflix, når de begynder at streame i HDR i starten af 2016. Producenter af UHD Blu-ray-afspillere kan også vælge at understøtte Dolby Vision-formatet, men det er ikke obligatorisk.

I 65” modellen medfølger et 5.1 surround-system. Den større 120” skærm leveres uden surround.

Vizio sælger endnu ikke deres skærme i Europa, men amerikanerne kan bestille de to nye skærme nu. Vizio er indtil videre den eneste tv-producent, der har produkter med Dolby Vision i handlen.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

65% betaler for streaming: "Vi forventer fornyet vækst"

06 May 2024 |

Hisense introducerer CanvasTV som rival til Samsung The Frame

06 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 May 2024 |

Nu i 4K/HDR: The Departed, Trainspotting, Den grænseløse, Farven lilla, Ran

03 May 2024 |

TV 2 Play hæver priserne

03 May 2024 |

Første enhed med Google TV's nye 'magiske' knap afsløret

03 May 2024 |