Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonStofa vil tilbyde bredbånd uden tv allerede i år - FlatpanelsDK

Stofa vil tilbyde bredbånd uden tv allerede i år

31 Aug 2015 | Rasmus Larsen |

Kort efter YouSee’s udmelding om, at man vil ophøre koblingssalg af bredbånd og tv-pakker, melder Stofa ud, at man vil gøre det samme. Det starter Stofa på allerede i 4. kvartal i år, hvor knap 100.000 husstande får det mere fire valg.

Stofa: bredbånd uden tv i år

Når du har købt internet-forbindelse igennem din kabel-tv-udbyder, har du traditionelt været tvunget til også at aftage som minimum grundpakken af tv-kanaler. I Norge har Forbrukerombudet kaldt metoden ”ulovlig” og aktørerne på markedet foretog ændringer i deres net allerede i 2014.

- ”Vi har længe haft et ønske om, at kunne levere et rent bredbåndsprodukt til de af vores kabeltv-kunder, der alene søger deres digitale oplevelser via internettet. Det har tidligere ikke været teknisk muligt, ligesom vores aftaler med antenneforeningerne ikke har givet rum for det, men det er i store dele af landet heldigvis ikke tilfældet længere. Derfor glæder vi os nu over, at vi i første omgang kan give godt 100.000 familier valget, om de både ønsker Stofas tv- og bredbåndsløsninger, eller om de foretrækker at nøjes med bredbånd”, forklarer Ole Fruekilde, adm. direktør i Stofa.

Stofa vil begynde at tilbyde bredbånd uden tv allerede i 4. kvartal til godt 100.000 husstande i ”hovedparten af Stofas egne kabelnet, herunder f.eks. i Billund, Faaborg, Næstved, Rødby, Skælskør, Slagelse, Sorø og Sønderborg. Derudover vil det også blive muligt i Antenneforeningen Aarhus, Løkken Antennelaug og Vorbasse Antenneforening”. Antallet af områder forventes at stige stødt i 2015.

Stofa tv og bredbånd


Kræver opgradering af net

Stofa forklarer, at kabel-nettet oprindeligt blev bygget til at distribuere tv-kanaler og senere blev bredbånd tilføjet som bi-produkt. Efterhånden har bredbåndsforbindelsen overhalet tv-signalet og Stofa mener derfor, at tiden er inde til at tage konsekvensen.

- ”Vi oplever, at efterspørgslen efter højkvalitetsbredbånd i disse år stiger markant. Vores kunder vil have stadig højere hastigheder og stabiliteten skal være på højde med det vi oplever, når vi tænder for el-kontakten eller åbner for vandhanen. Vi har derfor i en årrække arbejdet målrettet, for blandt andet at slukke for de sidste analoge kanaler, for at klargøre vores mange anlæg til, at tv-signalet kan vælges fra og for at genbesøge de mange aftaler vi har med antenneforeninger rundt om i hele landet. Det er baggrunden for at bredbånd uden tv nu også kan lade sig gøre i kabelnettet”, forklarer Ole Fruekilde.

Stofa vil i starten af 2016 også begynde at tilbyde frit valg på tv-kanaler med Stofa MitTV.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Hvornår du kan forvente OLED i iPad Air, iPad Mini, MacBook Air & MacBook Pro

10 May 2024 |

Disney+ begynder at lave mixed reality Marvel-indhold

10 May 2024 |

Ny 'Ringenes Herre: The Hunt for Gollum' film får premiere i 2026

10 May 2024 |

Danske startpriser på 2024 Philips OLED og LCD TV

09 May 2024 |

Prime Video vil udrulle pause-reklamer

09 May 2024 |

Opgraderet Matter Casting udfordrer AirPlay og Chromecast

09 May 2024 |