Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix indtager Europa i denne uge - FlatpanelsDK

Netflix indtager Europa i denne uge

16 Sep 2014 | Rasmus Larsen |

Netflix åbnede officielt sluserne i Frankrig i går og Tyskland i dag. Fire andre lande følger meget snart, og Netflix gør klar til sin hidtil største satsning i Europa, som kan have store konsekvenser for den etablerede tv-branche.

Kæmpe Europæisk satsning

Netflix findes allerede i Storbritannien, de fire nordiske lande og Holland. Lanceringen på vores hjemegn blev kaldt den bedste Netflix-lancering nogensinde, og lanceringen rystede da også de danske tv-udbydere, der ikke havde forventet så massiv succes.

I går gik Netflix så ind i Frankrig til en pris på 7,99 Euro per måned. Mange film og tv-serier er synkroniseret på fransk, men Netflix lader også kunderne se filmen på originalsproget. Herudover tilbydes lokalt fransk indhold og Netflix har også påbegyndt deres første store franske tv-serie kaldet Marseille – en slags fransk House of Cards. Herudover er Netflix’ egne tv-serier såsom House of Cards og Orange is the New Black en del af kataloget.

I dag lancerer Netflix i Tyskland.

Netflix


I begge lande har eksisterende tv-udbydere og streamingtjenester febrilsk forsøgt at forberede sig med store reklamekampagner samt smædekampagner i pressen. Både Frankrig og Tyskland siges at svære markeder at komme ind på fordi så meget indhold talesynkroniseres og produceres lokalt. Derfor bliver det spændende at observere om Netflix kan sætte bryde med status quo.

På andre europæiske markeder har Netflix allerede haft en stor indflydelse på tv- og filmindustrien, inklusiv Danmark. Netop nu er vi vidne til hvordan den danske filmbranches klager over, at internettet har ødelagt deres forretningsmodel, hvorfor de vil have indført en filmafgift.

Over de næste dage eller uger, vil Netflix udvide til Østrig, Belgien, Luxembourg og Schweiz. Netflix rygtes også på vej til Spanien og Australien i løbet af 2015.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |