Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSeneste tal: Netflix og DR er størst på streaming - FlatpanelsDK

Seneste tal: Netflix og DR er størst på streaming

14 Apr 2014 | Rasmus Larsen |

29 % af de danske husstande betaler for mindst én streamingtjeneste. DR og Netflix er klart størst, da de begge bruges hos omkring en femtedel af husstandene. Computeren er den mest anvendte streamingenhed.

Netflix og DR er størst på streaming

I samarbejde med TNS Gallup foretager BFE hvert år en større undersøgelse om danskernes brug og køb af digitale produkter og tjenester. Undersøgelsen viser, at 29 % af alle danske husstande nu har et abonnement hos en streamingtjeneste. En lignende undersøgelse fra DR viste i januar 2014, at tallet var 24 %, hvilket foreslår, at tallet er steget.

Knap hver tredje husstand bruger nu en streaming-tjeneste
En detalje som var udeladt af DR’s egen undersøgelse, viser nu, at DR faktisk, sammen med Netflix, topper streamingforbruget. Begge to bruges af lidt over en femtedel af de danske husstande. 39 % af de husstande, som bruger streaming, anvender også YouTube, men BFE sætter dem i en anden kategori, da det er brugergenereret indhold.

- ”DR NU og Netflix topper: Begge med lidt over en femtedel af de husstande, der jævnligt anvender streaming, derefter følger Viaplay fulgt af TV 2 Play og YouBio”, fortæller BFE’s direktør Laila Kelp Rasmussen

Blandt kunderne oplyser 69 % at de bruger deres Viaplay dagligt. De tilsvarende tal for Netflix er 67 %, Stofa Web tv 47 %, HBO Nordic 41 %, TV 2 Play 41 %, DR NU 34 %, YouBio 18 % og TV3 Play 15 %.

Undersøgelsen viser også, at computeren er den mest udbredte enhed. 30 % af husstandene bruger en PC, 18 % en tablet, 15 % en smartphone og 7 % et Smart TV eller streamingboks. Det oplyses ikke hvad resten bruger.

Går ikke ud over flow-tv – eller gør det?

DR og BFE er også uenige på et andet punkt. Mens DR beretter, at tv-sening på tv-kanaler faldt 8 % i 2013, melder BFE, at streamingtjenesterne ikke har påvirket forbruget af flow-tv (branchens ord for tv-kanaler) nævneværdigt.

- ”Det har det overraskende nok ikke: Knapt syv ud af ti har et uændret forbrug, og knapt fire ud af ti ser mindre flow-tv via deres tv-pakke. 74 % har samme tv-pakke, 8 % har skiftet til en mindre pakke og 7 % har opsagt pakken”, fortæller Laila Kelp Rasmussen.

Tallene ovenfor er for de kunder, som bruger streamingtjenester – ikke alle husstande.

I forhold til 2012

Til sidst sammenligner BFE med de lignende tal for 2012, hvor flere streamingtjenester meldte deres ankomst.

- ”Toppen udgøres stadig af DR NU, Netflix, Viaplay, TV 2 Play og YouBio. Men HBO Nordic er rykket 2 pladser ned til nummer 8 - overhalet af TV 3 Play og Filmstriben”, siger Laila Kelp Rasmussen og tilføjer:

- ”At DR NU er i top bekræfter BFE’s opfattelse af, at det er en streamingtjeneste, som bl.a. ved at udbyde udenlandske serier, er populær hos danskerne. Men det er også en gratis tjeneste, som med statsstøtte konkurrerer mod de private aktører, der skal tage penge for de samme tilbud”, bemærker Laila Kelp Rasmussen.

10 % af samtlige husstande siger, at det er sandsynligt eller meget sandsynligt at de vil tegne nyt abonnement indenfor de næste tre måneder. Over halvdelen foretrækker Netflix. Meget få har intentioner om at opsige deres nuværende abonnement.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |