Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDanske Helium vinder Oscar for bedste kortfilm - FlatpanelsDK

Danske Helium vinder Oscar for bedste kortfilm

03 Mar 2014 | Rasmus Larsen |

Tre danske produktioner var nominerede og en af dem løb med sejren i kategorien ”Best short film”. Helium er den første Oscar-sejr for Danmark. Det var filmen 12 Years a Slave, som løb med hæderen i ”Best Picture”.

Helium bringer Oscar-sejr til Danmark

Den danske film Jagten var nomineret i ”Best foreign language film” og den danske dokumentar ”The Act of Killing” var nomineret i ”Best documentary feature”. De måtte begge se sig slået, men i stedet vandt den danske kortfilm Helium i kategorien ”Best short film” – altså bedste kortfilm.

Det er en historisk sejr for Danmark, der igennem en årrække har opnået stigende anerkendelse for vores filmiske værker. Helium er instrueret af Anders Walter og produceret af Kim Magnusson. Kortfilmen handler om drengen Alfred, som ligger dødeligt syg på et hospital. Han finder en ven i rengøringsmanden Enzo og i fællesskab forestiller de sig en magisk fantasiverden kaldet Helium. Efter Oscar-sejren vil Anders Walter gerne lave spillefilm.



12 Years a Slave løb med sejren i den mest prestigefyldte ”Best Picture”-kategori, hvor også Gravity, Captain Phillips, Her, Dallas Buyers Club, American Hustle, Nebraska, Philomena og The Wolf of Wall Street var nominerede.

Af andre bemærkelsesværdige priser finder man Matthew McConaughey som bedste skuespiller i Dallas Buyers Club og Cate Blanchett som bedste skuespillerinde i Blue Jasmine. Bedste animerede film blev givet til Frozen og Gravity vandt i kategorien for bedste visuelle effekter. Gravity vandt 7 Oscars i alt. Spike Jonze’s film Her vandt i kategorien ”Best Writing”.

Hvem der ellers vandt ved dette års The Oscars kan de se på listen her. Fandt man de rigtige vindere? Hvad mener du?

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 May 2024 |

Nu i 4K/HDR: The Departed, Trainspotting, Den grænseløse, Farven lilla, Ran

03 May 2024 |

TV 2 Play hæver priserne

03 May 2024 |

Første enhed med Google TV's nye 'magiske' knap afsløret

03 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i maj

02 May 2024 |

Snart kan du også spille PlayStation 1, Sega og Atari spil på Apple TV

02 May 2024 |