Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPhilips salg af AV-afdeling til Funai gået i vasken - FlatpanelsDK

Philips salg af AV-afdeling til Funai gået i vasken

25 Oct 2013 | Rasmus Larsen |

Efter Philips havde solgt deres tv-afdeling fra til det der i dag er TP Vision, solgte de resterne såsom lyd, Blu-ray og tilbehør til japanske Funai for 150 millioner Euro. Handlen er dog gået i vasken. Philips sagsøger Funai og vil have erstatning. 

Philips' salg AV-afdeling gået i vasken

Philips ville gerne fokusere udelukkende på belysning, healthcare/well-being og control system, så derfor valgte de at sælge alle de andre afdelinger fra. Først røg tv-afdelingen til TPV Technology fra Hong Kong, og dernæst blev AV-divisionen, som dækkede over Blu-ray-afspillere, lydsystemer og tilbehør, solgt til Funai.

Philips BDP8000
Philips beholder deres lydprodukter og Blu-ray-afspillere i eget regi lidt endnu, efter at aftalen med Funai er gået i vasken


Handlen er dog gået i vasken. Det skyldes ifølge Philips, at Funai ikke har opfyldt kontrakten ved ikke at færdiggøre den endelige transaktion af købsbeløbet. Philips vil derfor gå rettens vej og vil søge erstatning fra Funai. Funai har ikke kommenteret på sagen og har således ikke kastet lys over, hvorfor de ikke har ville gennemføre handlen.

Aftalen omkring fladskærms-tv med TPV Technology berøres ikke af dette, ligesom Funai fortsat vil sælge fladskærms-tv under Philips-navnet i USA. Philips tager dog kontrollen over AV-afdelingen tilbage og omdøber den WOOX Innovations. WOOX vil få hovedkontor i Hong Kong med 2000 ansatte og en årlig omsætning på 1,2 milliarder Euro.

Philips søger stadig en køber.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Hvornår du kan forvente OLED i iPad Air, iPad Mini, MacBook Air & MacBook Pro

10 May 2024 |

Disney+ begynder at lave mixed reality Marvel-indhold

10 May 2024 |

Ny 'Ringenes Herre: The Hunt for Gollum' film får premiere i 2026

10 May 2024 |

Danske startpriser på 2024 Philips OLED og LCD TV

09 May 2024 |

Prime Video vil udrulle pause-reklamer

09 May 2024 |

Opgraderet Matter Casting udfordrer AirPlay og Chromecast

09 May 2024 |