Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAirplay i Mavericks kan udvide skrivebord trådløst - FlatpanelsDK

Airplay i Mavericks kan udvide skrivebord trådløst

23 Oct 2013 | Rasmus Larsen |

Med Apples seneste styresystem til Mac, OS X Mavericks, udvides Airplay-systemet endnu engang. Det er nu muligt at udvide skrivebordet trådløst via Airplay til en monitor eller et tv. Før var det kun muligt at spejle billedet via Airplay.

Mavericks får tættere Airplay-integration

AirTunes blev introduceret af Apple i 2004 og skiftede navn til Airplay i 2010 da videostreaming blev tilføjet til iOS-produkterne. Airplay kom lidt senere til Mac OS X med Mountain Lion, hvor det blev muligt trådløst at spejle billedet til et tv eller en skærm.

OS X Mavericks
Udvid skrivebordet trådløst med Airplay i OS X Mavericks


Med gårsdagens lancering af det gratis Mavericks-styresystem udvides Airplay igen. Nu er det muligt ikke blot at spejle billedet, men også udvide skrivebordet med Airplay, så man reelt kan koble en skærm eller et tv på sit Mac-skrivebord trådløst. Det kræver en Apple TV-boks, som kan tilsluttes til både tv-skærme og monitors. Det gøres oppe i Airplay-menuen ved siden af uret, hvor der er forskellige muligheder for at kombinere mere end 2 skærme.

Airplay på en Mac fungerer ved, at grafikkortchippen samtidigt sender et signal ud gennem skærmporten og til det trådløse netkort for at holde forsinkelsen i bund. Der kan opstå en mindre forsinkelse, afhængigt af din trådløse router, men med en god router (og f.eks. 802.11ac WiFi) er forsinkelsen minimal. Det trådløse billede komprimeres, hvilket dog sjældent er synligt ved blandet brug.

Vi er stadig i et tidligt stadie mht. trådløse PC-skærme, men muligheden for at udnytte trådløse skærme har masser af perspektiver i takt med at trådløs teknologi bliver bedre.

De fleste nyere Mac-computere kan opdateres gratis til OS X Mavericks her. Det er dog ikke alle Mac, som understøtter Airplay-muligheden. Det kræver en relativt ny iMac eller Macbook.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |