Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSteams spilcontroller bygger bro til musen - FlatpanelsDK

Steams spilcontroller bygger bro til musen

30 Sep 2013 | Rasmus Larsen |

Valve har nu afsløret deres SteamOS-styresystem og fortalt, at alle kan bygge Steam Machines. Nu afsløres også deres spilcontroller, som prøver at bygge bro imellem PC-musen og konsol-controlleren. Den har også haptisk feedback.

Steams spilcontroller bygger bro til musen

Steam er primært kendt som en platform til spil på PC’en, men Valve vil genopfinde sig selv med en spilkonsol. Derfor er det nok heller ikke helt uventet, at deres spilcontroller forsøger at bygge bro til PC-musen, som spilkataloget på Steam i høj grad er opbygget omkring.

Steam Controller
Valve præsenterer Steam Controller, der skal bygge bro imellem musen og controlleren

Spilcontrolleren, der blot er døbt Steam Controller, ligner i sin grundform mange andre spilcontrollere, men i stedet for analog-stick har den to ”trackpads”, som er berøringsfølsomme. De styres med tommelfingeren og er ifølge Valve meget følsomme. De fungerer desuden som klikfelt. Valve tror dermed på, at man kan imitere musen i f.eks. FPS eller strategispil, og fortæller desuden, at eksisterende spil allerede kan bruges sammen med den nye controller, der blot registreres som mus og keyboard af alle spil. Controlleren har tilmed haptisk feedback, og Valve lægger vægt på, at det ikke er det samme som ”ryste”-funktionen i nuværende controllers. I stedet er der små præcise aktuatorer, som kan give feedback i form af både modstand og vibration, hvilket kan kombineres på en række måder. Valve lægger op til at spilleren dermed vil opleve en anden følelse ved at løbe over asfalt end over græs. De kan også afspille lyd, siger Valve.

Steam Controller
Et eksempel på hvordan Steam Controller kunne bruges i et spil

I midten sidder en berøringsskærm, som kan programmeres af spiludvikleren – f.eks. som et kort eller en slags informationscenter (ur, smartphone osv.) til spillet. Touch-skærmen har også en fysisk klikfunktion indbygget. Endelig er der naturligvis en række knapper på controlleren og den kan ”hackes” af Steam-brugerne. Nu har Valve præsenteret de tre elementer, som skal danne rammen omkring deres spilkonsol, der skal tage kampen op imod PlayStation 4 og Xbox One. Hvad synes du?

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |