Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSlut med Blockbuster, nyt koncept åbner i butikkerne - FlatpanelsDK

Slut med Blockbuster, nyt koncept åbner i butikkerne

26 Sep 2013 | Rasmus Larsen |

Blockbuster gik i betalingsstandsning i USA i 2010 og i starten af 2013 kom turen til Storbritannien. Nu er det også slut med Blockbuster i det danske butikslandskab. Butikkerne består dog og vil stadig udleje film, men der skal også sælges brugt elektronik i de nye butikker kaldet RecycleIT.

Blockbuster bliver til RecycleIT

Blockbuster var engang symbolet på Hollywoods fysiske filmskive-industri. Det var stedet hvor man fandt de nye film, men i takt med, at filmudlejning online og streamingtjenester opblomstrende, forholdte Blockbuster sig underligt passive, hvilket endte med, at de måtte gå i betalingsstandsning i USA i 2010. Sidenhen opkøbte en amerikansk tv-udbyder stumperne og kører konceptet videre. Noget tilsvarende skete i Storbritannien i starten af 2013.

Blockbuster
Det er slut med Blockbuster-logoet i bybilledet, men butikkerne består under nyt navn og koncept


Det fik mange til at spekulere i om det samme ville ske i Danmark, hvor Blockbuster allerede har lukket mere end hver fjerde butik og har kæmpet for at holde hovedet oven vande. Det er nu slut med Blockbuster i Danmark, men omstændighederne er anderledes.

Det velkendte Blockbuster-logo er officielt et afsluttet kapitel i Danmark, men mange butikker består og skifter nu koncept og navn til RecycleIT. Der vil stadig blive lejet film ud, men nu skal der også sælges brugt elektronik i form af tablets, smartphones og bærbare computere. Selvom der stadig vil være lejefilm på hylderne, er spørgsmålet om udvalget forbliver uændret nu hvor der også skal være plads til elektronik.

Den første ReceycleIT-butik åbner i 17. oktober på Vesterbrogade i København. De andre butikker ombygges og åbner senere.

Hvornår lejede du din seneste film fra Blockbuster?

- Kilde: Blockbuster

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |