Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHver 6. dansker overvejer at droppe tv-pakken - FlatpanelsDK

Hver 6. dansker overvejer at droppe tv-pakken

17 May 2013 | Rasmus Larsen |

16 procent af danskerne overvejer at opsige deres abonnement på tv-kanaler og i stedet springe på streamingtjenester såsom Netflix, Viaplay eller HBO. Det viser en undersøgelse fra YouGov, foretaget for metroexpress.

Hver 6. dansker overvejer at droppe tv-pakken

Tv-kanaler er stadig dominerende i Danmark, men danskerne er ved at få øjnene op for, at der findes et alternativ i streamingtjenester, som tilbyder større frihed for at se indhold, når og hvor man vil.

En undersøgelse fra YouGov peger således på, at 16 procent af danskerne overvejer at opsige tv-abonnementet for i stedet at springe på streamingtjenesterne.

USA i front, men Danmark også foregangsland

I USA er streamingtjenesterne vokset stødt gennem en årrække, men Danmark (og Norden) er også et forgangsland på fronten. Både Netflix og HBO valgte Norden fremfor langt større europæiske lande såsom Tyskland og Frankrig samt en række store markeder i Asien. Norden var en oplagt kandidat fordi internetudbredelsen er høj, fordi penetrationen af smartphones og tablets er høj og fordi folk har høj købekraft.

Reed Hastings, Netflix
Reed Hastings, CEO hos Netflix, meldte seneste, at Netflix har over 36 millioner kunder på verdensplan


Viaplay har været på tilgængelig i Norden i flere år, men streamingmarkedet tog for alvor fart da Netflix slog dørene op i oktober, efterfulgt af HBO og YouBio. HBO og YouBio har haft svære lanceringer med tekniske problemer og meget begrænset udbredelse på enheder, som allerede står i hjemmene. Netflix havde hele denne del på plads ved lanceringen på baggrund af deres amerikanske aktivitet.

Hverken Netflix, YouBio, Viaplay eller HBO har afsløret abonnementstal for det danske marked, men de seneste estimater peger på, at Netflix har 600.000 kunder, mens Viaplay har 184.000 kunder. Netflix har på verdensplan mere end 36 millioner kunder og er senest begyndt at producere eget indhold.

- Kilde: metroexpress

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Hvornår du kan forvente OLED i iPad Air, iPad Mini, MacBook Air & MacBook Pro

10 May 2024 |

Disney+ begynder at lave mixed reality Marvel-indhold

10 May 2024 |

Ny 'Ringenes Herre: The Hunt for Gollum' film får premiere i 2026

10 May 2024 |

Danske startpriser på 2024 Philips OLED og LCD TV

09 May 2024 |

Prime Video vil udrulle pause-reklamer

09 May 2024 |

Opgraderet Matter Casting udfordrer AirPlay og Chromecast

09 May 2024 |