Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAndroid-sticks tilføjer nye funktioner til dit tv - FlatpanelsDK

Android-sticks tilføjer nye funktioner til dit tv

13 Dec 2012 | Rasmus Larsen |

De første såkaldte ”Android-sticks” begyndte at lande på markedet for noget tid siden, og i disse måneder kommer de ud i mange forskellige afskygninger. Med de små USB-nøgleagtige enheder kan man tilføje smarte funktioner og streamingtjenester til ethvert tv.

Android-sticks vælter ud på markedet

Android er et åbent system på godt og ondt, hvilket betyder, at mange firmaer har fået den kreative idé at indbygge Android i små USB-nøgleagtige enheder, der tilsluttes direkte i tv’ets HDMI-indgang.

Herfra får man en række Android-apps, såsom Netflix, Plex medieserver, en webbrowser og DLNA-streaming, bare for at nævne nogle eksempler. I praksis må man leve med ofte at få apps designet til små 3-5” smartphone skærme blæst op på tv-skærmen i 40-50”, men kan man det, kan man gøre ethvert ældre tv ”smart”.

Android Stick
Her ses et eksempel på en Android-stick fra Favi, som giver ”smarte” funktioner til ethvert tv


Der findes allerede et utal af Android-sticks fra Kina. En af de mest omtalte er Favi’s SmartStick, der er bygget på Android 4.1. Den kan tilsluttes til et tv med HDMI, men kan kun hive strøm fra tv’et, hvis det understøtter MHL. Det gør få tv i dag, så derfor kan man i stedet hive strøm fra et USB-stik i tv’et.

De første tilbagemeldinger er dog, at der er stor forskel på de forskellige Android-sticks. Visse kan godt afspille video i 1080p, men mange kan ikke. Derudover meldes det trådløse netværk ustabilt for mange af modellerne.

Har du prøvet en af de mange Android-sticks?

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske startpriser på 2024 Philips OLED og LCD TV

09 May 2024 |

Prime Video vil udrulle pause-reklamer

09 May 2024 |

Opgraderet Matter Casting udfordrer AirPlay og Chromecast

09 May 2024 |

Danmarks største elektronikbutik åbner på Fyn i år

08 May 2024 |

Disney skruer ned for Marvel-udgivelser

08 May 2024 |

Tre millioner streaming-abonnementer deles i Norden

08 May 2024 |