Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonStorstilet koreansk OLED-projekt bekræftet - FlatpanelsDK

Storstilet koreansk OLED-projekt bekræftet

13 Jul 2012 | Rasmus Larsen |

Tidligere i juli fortalte vi, at LG arbejder på gennemsigtige og bøjelige OLED-skærme. Det storstilede projekt, som er finansieret af den sydkoreanske regering er nu blevet bekræftet som ”Future Flagship Program”. Det skal kaste produkter af sig over de kommende år, med målet om et bøjeligt 60-tommer OLED-TV i 2017.

Storstilet koreansk OLED-program

Rygterne talte sandt, og det forlyder nu, at LG har modtaget en stor millionsum til at udvikle og bringe bøjelige og gennemsigtige OLED-skærme på markedet. LG er dog ikke alene om projektet, for en række andre leverandører bliver også inkluderet, herunder Avaco, som leverer produktionsudstyr til OLED-skærme. Det forlyder, at regeringen spytter mere end 330 millioner kroner i projektet, men tallet er ikke blevet bekræftet.

LG arbejder på bøjelige skærme
LG arbejder målrettet mod bøjelige skærme, og får nu hjælp fra den Sydkoreanske regering


Målet med projektet er at skabe OLED-skærme med særlige egenskaber, herunder både transparens og fleksibilitet. Der skal skabes alt lige fra små skærme til håndholdte enheder til store skærme, der kan bruges i blandt andet tv-skærme. Et af de konkrete mål er at have et bøjeligt og gennemsigtigt OLED-panel med ”ultra-høj” opløsning klar i 2017.

Sydkorea har naturlige interesser i skærmeteknologi og OLED fordi det har så stor økonomisk betydning for landet. Sydkorea håber på, at OLED-teknologien, som projektet skal bringe til markedet, kan skabe 840.000 nye jobs og bidrage med 56 milliarder US dollars i eksport årligt. Samtidig håber regeringen på, at det kan være med til at øge koreanernes teknologiske forspring – navnlig i konkurrencen med Kina.

LG er allerede i gang med at bygge en fabrik, der kan producere små, bøjelige OLED-skærme. Den forventes at stå klar i slutningen af 2012 eller starten af 2013.

- Kilde: Korea Herald

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple afslører første iPad med OLED: "Verdens mest avancerede skærm"

07 May 2024 |

Oversigt: Philips 2024 TV-skærme

07 May 2024 |

Ny 'Ghostbusters' er første Sony Pictures-film med tidlig hjemmepremiere

07 May 2024 |

65% betaler for streaming: "Vi forventer fornyet vækst"

06 May 2024 |

Hisense introducerer CanvasTV som rival til Samsung The Frame

06 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 May 2024 |