Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSony udvikler DVB-C2 chip til TV - FlatpanelsDK

Sony udvikler DVB-C2 chip til TV

05 Oct 2011 | Rasmus Larsen |

Sony meldte i september, at de har udviklet verdens første DVB-C2 chip, som er klar til salg. DVB-C2 er næste generation af kabel-TV tunere, og kan på sigt erstatte DVB-C, som både YouSee, Stofa og Canal Digital benytter på kabel-Tv i dag. DVB-C2 giver bl.a. plads til flere kanaler og mere HD-indhold.

FlatpanelsDK kører i denne uge et stort HDTV-tema med nyheder, anmeldelser og prissammenligning. Gå direkte til HDTV-temasiden her.


Sony udvikler DVB-C2 chip

I dag sendes digitalt kabel-tv ud via DVB-C standarden, hvilket også er indbygget i de fleste fladskærms-Tv. Næste generation hedder DVB-C2 og Sony melder sig nu klar til at udrulle DVB-C2 i deres fladskærms-Tv – hvis der er vel og mærke er behov for det.

DVB-C2 er efterfølgeren til DVB-C
DVB-C2 er efterfølgeren til DVB-C


De har udviklet verdens første kommercielle DVB-C2 chip, og inde i chippen sidder også DVB-C, DVB-T og DVB-T2, så man har sikkerhed for en komplet løsning (dog med undtagelse af DVB-S2). DVB-C2 har en række fordele i forhold til DVB-C, hvor den mest markante er bedre udnyttelse af kapaciteten. Med andre ord; mere plads i sendenettet til at sende flere Tv-kanaler og flere og mindre komprimerede HD-kanaler (f.eks. i Full HD opløsning).

DVB-C2 i Danmark

YouSee, Stofa og Canal Digital (som dog primært leverer Tv via parabol) har på nuværende tidspunkt ingen planer om at skifte fra DVB-C til DVB-C2. Selvom DVB-C2 har en række åbenlyse fordele, så er udstyret ude i de danske hjem slet ikke gearet til en overgang endnu.

DVB-C2 vil måske allerede være at finde i Sonys 2012 fladskærme
DVB-C2 vil måske allerede være at finde i Sonys 2012 fladskærme


YouSee har lovet, at de vil fortsætte med analogt Tv en årrække endnu, og selvom DVB-C2 godt kan køre sideløbende med analogt Tv og normal DVB-C, så kan det fulde potentiale først udnyttes, når analogt Tv lukkes ned via kabel-Tv.

De danske kabel-Tv udbydere støtter udviklingen af DVB-C2, og det samme gør en række udenlandske kabel-Tv leverandører, herunder de tyske. Indtil videre er der imidlertid ingen konkrete planer om at benytte DVB-C2 fra Tv-udbydernes side – men vi skal ikke blive overraskede, hvis en række af de største Tv-producenter allerede fra 2012 begynder at indbygge DVB-C2 i deres fladskærms-Tv.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Hvornår du kan forvente OLED i iPad Air, iPad Mini, MacBook Air & MacBook Pro

10 May 2024 |

Disney+ begynder at lave mixed reality Marvel-indhold

10 May 2024 |

Ny 'Ringenes Herre: The Hunt for Gollum' film får premiere i 2026

10 May 2024 |

Danske startpriser på 2024 Philips OLED og LCD TV

09 May 2024 |

Prime Video vil udrulle pause-reklamer

09 May 2024 |

Opgraderet Matter Casting udfordrer AirPlay og Chromecast

09 May 2024 |