Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonJames Cameron revser falske 3D-film - FlatpanelsDK

James Cameron revser falske 3D-film

18 Nov 2010 | Rasmus Larsen |

Du er med stor sandsynlighed blandt de folk har set Avatar i 3D-biograferne for nylig. Har du også set andre 3D-film og undret dig over den dårlige 3D-effekt? Det har skaberen af Avatar, James Cameron, der specielt ikke er begejstret over de falske 3D-film såsom Clash of the Titans og Alice in Wonderland.

James Cameron revser falske 3D-film

Har du set 3D-film i biografen ved du, at der er stor forskel på billedkvaliteten effekterne i 3D. Og det er der en god grund til. Kun få film er endnu optaget i 3D, mens en del er blevet optaget i 2D og efterbehandlet i 3D.


Avatar er et eksempel på en film, der er opdaget og redigeret i 3D, ligesom de mange animationsfilm er skabt i 3D. Clash of the Titans, Alice in Wonderland og senest Saw 3D er eksempler på ganske almindelige film, hvor producenterne efterfølgende har prøvet at omdanne dem til 3D. James Cameron – skaberen af Avatar – revser nu de falske 3D-overførsler. som han ikke mener, bør blive standard for 3D-branchen. "Jeg holder fast på, at man ikke kan skabe en konvertering af høj kvalitet på en to-timers film på nogle få uger, hvilket de forsøgte med Clash of the Titans," siger James Cameron. James Cameron tilføjer dog, at visse ældre film kan gøre sig pænt i 3D, men at der skal væsentligt mere arbejde til. Der har således været rygter fremme om, at James Cameron ønsker at konvertere Titanic til 3D. Der kommer også to yderligere Avatar-film, der optages i ægte 3D.

Avatar 3D – 3DTV
James Camerons Avatar er optaget i 3D

Harry Potter i 3D droppet

Den kommende Harry Potter film; Harry Potter og Dødsregalierne var oprindeligt blevet planlagt i 3D – vel og mærke en konvertering, for filmen er ikke optaget i 3D. Denne er dog nu droppet efter produktionsselskabet meldte ud, at man ikke ville blive klar med konverteringen til premieren d. 19. november. Det glæder James Cameron, der igen fremhæver, at det tager tid at skabe en 3D-konvertering, samtidig med, at han tilføjer: - "Min personlige filosofi er, at efterbehandling kun skal anvendes til én ting – hvilket er at tage gamle titler, som er favoritter, og konvertere dem til 3D.” James Cameron fortæller desuden, at den næste Avatar-film i 3D kommer i december 2014. Den tredje følger 1 år efter. Cameron afslutter med at sige, at han tror 3D uden 3D-briller ligger 8-10 år ude i fremtiden. Kilde: CRN.dk & BBC

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Panasonic afslører nye Z90A, Z85A, Z80A OLED og W95A miniLED LCD TV

14 May 2024 |

Panasonics første Smart TV med TiVo lanceres in 24–65"

14 May 2024 |

DRTV gør problematisk login-funktion obligatorisk i september

14 May 2024 |

Imperial har skruet gevaldigt ned for lyden

14 May 2024 |

Nyt Loewe Stellar har MLA OLED og Samsungs Tizen OS

13 May 2024 |

Hvornår du kan forvente OLED i iPad Air, iPad Mini, MacBook Air & MacBook Pro

10 May 2024 |